Ξανανοίγει το κέντρο διαλογισμού των Beatles στην Ινδία

ksananoigei-to-kentro-dialogismou-twn-mpitls-stin-india.w_l

Το εγκαταλελειμμένο πνευματικό κέντρο στην πόλη της Ινδίας Rishikesh, όπου οι Beatles έμαθαν διαλογισμό ξανανοίγει για το κοινό.

Οι  Beatles έμειναν στο άσραμ των 18 στρεμμάτων το 1968, για να κάνουν διαλογισμό και να γράψουν τραγούδια κάποια από τα οποία υπάρχουν στο White Album του συγκροτήματος.

Ο μύθος λέει ότι Ρίνγκο Σταρ είχε σοβαρές αντιρρήσεις για την χορτοφαγική διατροφή ενώ ο Λένον θεωρούσε ότι η αγαμία για την οποία μιλούσε ο Μαχαρίσι ήταν ένα ψέμα και αποχώρησαν πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή τους.

Το άσραμ λειτουργούσε από τον Μαχαρίσι Μάχες Γιόγκι, έναν Ινδό γκουρού, ο οποίος πέθανε το 2008. Είχε ήδη εγκαταλειφθεί από τον γκουρού και τους οπαδούς του από τη δεκαετία του 70.

Το κύριο αξιοθέατο του άσραμ είναι μια αίθουσα διαλογισμού γεμάτη γκράφιτι. Με την επαναλειτουργία του οι υπεύθυνοι προσδοκούν να προσελκύσουν θαυμαστές των Μπιτλς από όλο τον κόσμο και να τονώσουν την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Για την επαναλειτουργία του άσραμ, ανοίχτηκαν μονοπάτια και το μέρος γέμισε λουλούδια, ενώ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα καφέ και ένα μαγαζί με σουβενίρ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *