ΝΔ: Οι μισοί Ελληνες χρωστάνε στην εφορία και η κυβέρνηση φέρνει νέους φόρους

nd-foroi-708_0

Την ώρα που οι μισοί Ελληνες χρωστάνε στην εφορία αφού πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα, η κυβέρνηση φέρνει νέους φόρους καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία.

«Οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξάνονται συνεχώς κατά μέσο όρο, με ρυθμό 1 δις ευρώ το μήνα. Όλοι, εκτός από την Κυβέρνηση, αντιλαμβάνονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί» αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τον Οκτώβριο οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία σκαρφάλωσαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 92,3 δις ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το 50% του Α.Ε.Π., ποσοστό – ρεκόρ στις χώρες της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 2015, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οφειλές των πολιτών προς την Εφορία έχουν αυξηθεί κατά 23,5 δις ευρώ.

«Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση είναι ασυνεπής και έχει κάνει στάση πληρωμών με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων να έχουν φτάσει τα 3,3 δις τονίζει και προσθέτει:

Και τη στιγμή που η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία, η Κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε κατασχέσεις σε 804.000 πολίτες με 1.600.000 να περιμένουν τη σειρά τους.

Μέσα σε ένα μήνα οι φορολογικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δις περίπου, διπλάσιες από τις παροχές που εξήγγειλε χθες ότι θα μοιράσει εφάπαξ ο κ. Τσίπρας.

Παροχές που θα ξαναπάρει πίσω στο πολλαπλάσιο με τους νέους φόρους 2,5 δις ευρώ που έχει βάλει στον Προϋπολογισμό. Και έπεται ακόμη σκληρότερη συνέχεια με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές.

Κανείς δεν πιστεύει πλέον τον κ. Τσίπρα.»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *