Με στόχο την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αλλά και την επέκταση της παραμονής τους, η παρουσία του δήμου Καστοριάς στη Philoxenia (φωτογραφίες)

783d54ff9804e4cff4eef08333335f02_L

Επαφές των αντιδημάρχων Τ. Πετρόπουλου και Σ. Τέρψη με Έλληνες και ξένους touroperator

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” θεωρείται από τους επαγγελματίες του χώρου και την τοπική αυτοδιοίκηση το κορυφαίο ετήσιο τουριστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά event του Ελληνικού τουρισμού, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από όλες τις περιφέρειες/πόλεις της Χώρας.

Με γνώμονα ότι η έκθεση Philoxenia εισέρχεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης, ανανέωσης κι αναβάθμισης, κι έχει καθιερωθεί ως ουσιαστικής σημασίας για την τουριστική προβολή και προώθηση του Δήμου Καστοριάς, ο Δήμος Καστοιράς – Αντιδημαρχία Τουρισμού συμμετείχε στη 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” συστεγαζόμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού κου Δημήτρη Πετρόπουλου και του Αντιδημάρχου Αγροτικών Θεμάτων κου Αθανάσιου Τέρψη.

υπουργος αντιδημαρχος αντι χης

Κατά την διάρκεια της έκθεσης ο κος Πετρόπουλος και ο κος Τέρψης παρουσίασαν μεταξύ άλλων και τα συγκριτικά πλεονεκτήματατου προορισμού Καστοριά σε Έλληνες και ξένους touroperator, ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα στην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού τονίζοντας ότι αυτοί είναι:

–                   η επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Καστοριάμέσα από τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με ειδικές μορφές τουρισμού όπως, θρησκευτικός, συνεδριακός, γαστρονομικός, οινοτουρισμός& αθλητικός τουρισμός

–                   Ελκυστικότερες τουριστικές υπηρεσίες στους επισκέπτες

–                   Μοναδικά τουριστικά-πολιτιστικά προϊόντα όπως είναι τα Ραγκουτσάρια, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας τουριστικής καμπάνιας ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο κος Πετρόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα τουρισμού κ Παύλο Τσότσο, εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων (Δήμου Καστοριάς-Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας) σε τουριστικό επίπεδο και συμφώνησαν να συνδυάσουν τις προσπάθειες τους με στόχο την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας και την αύξηση των επισκεπτών προς αυτή.

philoxenia 1

 

philoxenia 4

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *