Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε από τι κινδυνεύει να πεθάνει ένα ΥΠΕΡΒΑΡΟ παιδί, μέσα στον ύπνο του!

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε από τι κινδυνεύει να πεθάνει ένα ΥΠΕΡΒΑΡΟ παιδί, μέσα στον ύπνο του!

Όλοι οι γονείς, οφείλουν να δίνουν την δέουσα προσοχή στην διατροφή του παιδιού τους, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι, που πιθανώς δεν γνωρίζουν.

Χιλιάδες παιδιά, κάτω των 15 ετών, υποφέρουν από θανατηφόρο υπνική άπνοια, μία ανωμαλία, η οποία διακόπτει την αναπνοή κατά την διάρκεια του ύπνου. Όπως διαβάζουμε στο hellasorl.gr, η υπνική άπνοια, μπορεί να διαχωριστεί σε δύο κύριους τύπους. Η κεντρική υπνική άπνοια αναφέρεται στις παύσεις της αναπνοής όταν δεν υπάρχει καθόλου προσπάθεια για αναπνοή. Αντίθετα, η αποφρακτική υπνική άπνοια αναφέρεται στις παύσεις στην αναπνοή κατά τη διάρκεια και εφόσον υπάρχει προσπάθεια για αναπνοή. Και στις δύο περιπτώσεις, το άτομο, που υποφέρει δεν αντιλαμβάνεται όσα του συμβαίνουν.

Στην χειρότερη λοιπόν περίπτωση, είναι πιθανό να προκληθεί ασφυξία σε ένα νεαρό παιδί. Ένα από τα κυριότερα αίτια για αυτη την πάθηση είναι το αυξημένο βάρος. Το επιπλέον λίπος γύρω από την περιοχή του λαιμού, πιέζει τον οισοφάγο, περιορίζοντας την κυκλοφορία του αέρα.

Τον τελευταίο χρόνο, βάσει αρχείων από υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, περισσότερα από 6,500 παιδιά δέχθηκαν θεραπεία για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Πρόκειται για αριθμούς διπλάσιους από την περίοδο 2008/9.

Ένα από τα πιιο προφανή συμπτώματα, είναι το ροχαλητό. Εάν ακολουθεί μακρά παύση της αναπνοής, τότε το παιδί έχει ανάγκη να επισκεφθεί γιατρό. Εκτός όμως από θανατηφόρα ασθένεια, μπορεί να οδηγήσει και σε μακροχρόνια προβλήματα καρδιάς και αύξηση του διαβήτη!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *