Μείωση του κόστους τηλεφωνικών κλήσεων και SMS στην ΕΕ με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

mobile_eu-696x391

Οι κλήσεις θα κοστίζουν 19 λεπτά το λεπτό, ενώ τα μηνύματα 6 λεπτά το ένα – Οι νέες τιμολογήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2019 – Ανάπτυξη κατάλληλων δικτύων 5G μέχρι το 2020 – Νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Αλλάζουν τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου μειώνεται το κόστος τους, ενώ και οι εταιρείες θα επωφεληθούν σημαντικά από τους νέους κανονισμούς περί μακροπρόθεσμων επενδύσεων εντός της Ένωσης.

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ των νέων μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες, τα οποία στοχεύουν στη μείωση του κόστους τόσο των τηλεφωνικών κλήσεων, όσο και των μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις θα κοστίζουν 19 λεπτά το λεπτό, ενώ τα μηνύματα 6 λεπτά το ένα.

Οι νέες τιμολογήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2019.

Στόχος των κανονισμών είναι να ενισχυθούν οι επενδύσεις για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα το 5G στις ευρωπαϊκές χώρες έως και το 2020. Το 5G υπόσχεται πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στις τηλεπικοινωνίες.

Οι νέοι κανονισμοί προστατεύουν επίσης, τους χρήστες. Παραδείγματος χάριν, διευκολύνεται η διαδικασία αλλαγής παρόχου, αλλά και η πληρωμή αποζημιώσεων σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα.

Τέλος, η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει, επίσης, ένα υποχρεωτικό σύστημα προειδοποίησης, για την αποστολή γραπτού μηνύματος στους χρήστες σε περίπτωση σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών, όπως μία τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *