Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο, έτοιμο σε 15 λεπτά -Με μόνο 5 υλικά, είναι λουκούμι

kotopoulou

Το εύκολο και γρήγορο κοτόπουλο με μόλις 5 συστατικά είναι ιδανικό για δείπνο, αν ψάχνετε μια συνταγή που θα είναι έτοιμη στο πι και φι.

Σε μόλις 15 λεπτά, θα έχετε ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά στο τραπέζι σας, ζεστό και με πλούσια αρώματα, μαλακό σαν λουκούμι και με τέλεια σάλτσα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μόνο 5 και αυτά δεν είναι άλλα από ο λάδι, το κοτόπουλο, το μέλι, το σκόρδο, σόγια σος και τα μπαχαρικά σας.

Για το σερβίρισμα προτιμήστε μια πράσινη σαλάτα ή ρύζι ενώ αν σας αρέσουν οι πλούσιες γεύσεις επιλέξτε καστανό ρύζι με πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, σουσάμι και ψιλοκομμένα φιστίκια.

Κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο, έτοιμο σε 15 λεπτά -Με μόνο 5 υλικά, είναι λουκούμι

Υλικά:

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σος σας. Χτυπήστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να γίνουν ένα.

Προσθέστε τη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλύψετε τα όλα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, άλλα 4-5 λεπτά.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *