Αυτή είναι η σωστή ώρα για να τρώτε το βραδινό σας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

fagito

Πολύς κόσμος αναρωτιέται αν το βραδινό γεύμα παχαίνει ή όχι.

Υπάρχουν άνθρωποι που το αποφεύγουν εξαιτίας της πεποίθησης ότι το γεύμα αυτό παχαίνει, ενώ υπάρχει και μια μερίδα του κόσμου που το βραδινό είναι και το μοναδικό γεύμα μέσα στην ημέρα τους.

Το βραδινό αποτελεί ένα από τα βασικά γεύματα της ημέρας. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόσληψη ενέργειας αργά το βράδυ έχει συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Η παράλειψη του πρωινού γεύματος ή/και η υπερκατανάλωση τροφής το βράδυ, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση βάρους.

Επομένως πότε είναι η σωστή ώρα να καταναλώνουμε το βραδινό μας γεύμα; Άρθρο της Αμερικανικής Vogue δίνει την απάντηση, σύμφωνα με έμπειρους διατροφολόγους.

Η διατροφολόγος Vanessa Rissetto, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Culina Health, εξηγεί ότι διαφορετικοί παράγοντες, όπως η ηλικία και ο τρόπος ζωής, παίζουν ρόλο στο να καταλάβετε πότε είναι η κατάλληλη ώρα να φάτε το τελευταίο γεύμα της ημέρας.

«Αυτό που προτείνω σαν γενικό κανόνα είναι να τρώτε δύο ώρες αφού ξυπνήσετε και να τρώτε κάτι κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Η καλύτερη στιγμή για να φάτε το βραδινό σας είναι τρεις ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι. Να θυμάστε πως έρευνες προτείνουν να τρώτε το δείπνο σας ανάμεσα στις 5 και τις 7 το απόγευμα» σημειώνει η διατροφολόγος Vanessa Rissetto.

Αυτή είναι η σωστή ώρα για να τρώτε το βραδινό σας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι να τρώτε σε τακτικά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας» σημειώνει μία άλλη διατροφολόγος στην Αμερική Vogue, η Perri Halperin που εργάζεται στο Mount Sinai Health System. «Θα πρέπει να τρώτε κάτι κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες περίπου» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επομένως αν αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φάτε το τελευταίο γεύμα της ημέρας, η σωστή απάντηση είναι τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Επίσης καλό είναι να μην μένετε για πολλές ώρες νηστική κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίστε να τρώτε κάθε τρεις με τέσσερις ώρες.

Οι ώρες και η συχνότητα των γευμάτων καθορίζονται από το δικό σας πρόγραμμα μέσα στην ημέρα, το οποίο αυτό έχει σχέση:

  • με την ώρα που πέφτετε για ύπνο
  • με το είδος της εργασίας που κάνετε και τις βάρδιες που υπάρχουν (πχ σε μπαρ ή νοσοκομείο)

Στην πραγματικότητα ουσιαστικά, το βραδινό γεύμα είναι σημαντικό να έχει τουλάχιστον 3 ώρες διαφορά από την ώρα που θα πέσετε για ύπνο. Αν για παράδειγμα, η ώρα που πάτε για ύπνο το βράδυ είναι γύρω στις 22:00-23:00, τότε το βραδινό μπορεί να καταναλωθεί μέχρι γύρω τις 20:00.

Φυσικά το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι μια υγιεινή επιλογή όχι μόνο για να μην πάρετε βάρος, αλλά και για να μπορέσετε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ. Προτιμήστε τροφές με θρεπτικά συστατικά που δεν έχουν λιπαρά και ζάχαρη. Για παράδειγμα, μια ομελέτα με λαχανικά, μια ελαφριά τονοσαλάτα, ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά άλεσης, ένα μπιφτέκι γαλοπούλας με λίγα λαχανικά, μια σαλάτα με κοτόπουλο, μια φρουτοσαλάτα είναι μερικές υγιεινές επιλογές για ένα βραδινό γεύμα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *