Κερδισμένοι και χαμένοι στον Νομό Καστοριάς

58_36

Η Νέα Δημοκρατία κυριολεκτικά ζει μία τραγωδία αφού ναι μεν στον εκλογικό χάρτη έβαψε με μπλε την Καστοριά, αλλά έπεσε από το 38,8% του Ιανουαρίου (12.780 ψήφοι) στο 37% (10.743 ψήφοι) με τον πρόεδρο της ΝΟ.ΔΕ., κ. Καραμανίδη, ο οποίος μιλώντας στον Antennes FM έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής των πάντων και τοπικά.

Κερδισμένη και η Χρυσή Αυγή που όχι μόνο παγίωσε την 3η θέση και στην Καστοριά, αλλά αύξησε και τα ποσοστά της κατά μία μονάδα (7,7% στο 8,5%).

Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον νιώθουν ικανοποιημένοι από το 6%, το οποίο αφήνει περιθώρια περαιτέρω ανάκαμψης στο μέλλον.

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, όπως σε όλη την Μακεδονία έτσι και στην Καστοριά υπερδιπλασίασε τις δυνάμεις του. Από το 2% του Ιανουαρίου εκτοξεύτηκε στο 4,2%!

Με μικρές απώλειες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφού από το 4% έπεσαν στο 3,7%, ενώ μεγάλες οι απώλειες για το Ποτάμι που από το 5,2% κατρακύλησε στο 3,5%.

Απώλειες και για το ΚΚΕ που από το 3,6% βρέθηκε στο 3,1%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα φαίνεται ότι δεν έπεισε ούτε στην Καστοριά καταγράφοντας ποσοστό 2,3%.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...