Καστοριά: 800.000 ευρώ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για δύο σημαντικά έργα συντήρησης.

PERIFEREIA-DYTIKHS-MAKEDONIAS-750x4101

Ένταξη έξι σημαντικών έργων Πολιτισμού, συνολικού π/υ 5,2 εκ. ευρώ,στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έξι νέα σημαντικά έργα αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, με συνολική δημόσια δαπάνη 5.239.765,00 ευρώ, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ολοκληρωμένη προστασία – ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας και τη συνδρομή τους στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

  • Αποκατάσταση και ανάδειξη της ακρόπολης και τμήματος του νοτίου πλατώματος ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου – Β φάση, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.
  • Συντήρηση αποκατάσταση τοιχογραφιών Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου  του Κυριτζή στην Καστοριά, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.
  • Αποκατάσταση, ανάδειξη μνημείων ασκητισμού Πρεσπών, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και προϋπολογισμό 639.765 ευρώ.
  • Μερική ανάδειξη της πόλης της αρχαίας Αιανής, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.
  • Στερέωση και αποκατάσταση του δυτικού πύργου στο κάστρο Σερβίων, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ.
  • Συντήρηση τοιχογραφιών και οροφογραφίας Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Καστοριάς, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Τα νέα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *