Καστοριά: Η αιμοδοσία των καθηγητών

TravelerΘεσμός έχει γίνει πλέον η εθελοντική αιμοδοσία  από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, προστατών Αγίων των γραμμάτων

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στον χώρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς.

«Έχει γίνει πλέον θεσμός να διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή τη γιορτή των  Τριών Ιεραρχών. Οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν στο  έπακρο και  η  προσέλευσή τους  είναι πάρα  πολύ μεγάλη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς Δημήτρης Πουλιώνης.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που θεσμοθετήθηκε αυτή η μέρα  κοινωνικής συνεισφοράς των εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Είναι μια δράση με ανθρωποκεντρικό  χαρακτήρα, ξεκινάει από τον άνθρωπο  και καταλήγει  στον άνθρωπο.

Είναι ενθαρρυντικό, ελπιδοφόρο το  μήνυμα. Ο άνθρωπος, όσο νιώθει συνάνθρωπος δεν θα είναι ποτέ μόνος του», τόνισε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Στέλλα Τέγου.

Κατά τη  διάρκεια της εκδήλωσης, η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη, καθώς αυτή ήταν η πρώτη  αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε μετά τον θάνατο του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κωνσταντίνου Ισαακίδη.

«Η συγκίνησή μας είναι μεγάλη.Φροντίζουμε να καλύψουμε το κενό του Κωνσταντίνου Ισαακίδη, όσο μπορούμε καλύτερα.Ο Θεός να τον αναπαύσει», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Λευτέρης Ασλανίδης.

« Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος απαντούσε πάντα, ήταν παρών πάντα, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος  έδινε χωρίς όρους. Χρέος όλων  ημών των μετέπειτα είναι να συνεχίσουμε, να ενισχύσουμε, να επεκτείνουμε αυτή την πρωτοβουλία του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κώστα Ισαακίδη», σημείωσε η κ. Τέγου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ και του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *