Καρποί έρωτα και αγάπης: Το θαύμα της γέννησης σε 24 συγκλονιστικές φωτογραφίες

birthphoto1_0

Mπορεί το θαύμα της ζωής να χωρέσει σε ένα κλικ; Ναι, μπορεί.

Η καθηλωτική διαδικασία της γέννας και οι ωδίνες του τοκετού, η πρώτη αγκαλιά με το νεογέννητο, τα δάκρυα χαράς που κυλούν από τα μάγουλα όταν το βλέμμα των γονιών συναντηθεί με το βλέμμα του μωρού, ο ύπνος του πάνω στο κορμί τους, τα πρώτα μοναδικά και ανεπανάληπτα δευτερόλεπτα ζωής του ανθρώπου, όλα απαθανατίστηκαν από τον φακό.

Γέννα που έγινε μέσα στο νερό, στο αυτοκίνητο. Υπό του βλέμμα του πατέρα, με την βοήθειά του. Μητέρες που κράτησαν στην αγκαλιά τους το παιδί τους έπειτα από πολλές δυσκολίε και έχοντας καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπόρεσαν να περιγράψουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο πόσο δυνατός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος που δίνει ζωή σε έναν άλλον.

Η Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετού ανακοίνωσε τους νικητές του ετήσιου διαγωνισμού που κάνει για τις καλύτερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για να αποτυπώσουν το θαύμα της γέννησης.

Φωτογραφίες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό μπόρεσαν να απαθανατίσουν τα πάντα, κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια. Φωτογραφίες- έργα τέχνης. Συγκινητική η στιγμή που ένας πατέρας που έχει διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο κρατά στην αγκαλιά του τον γιο του για πρώτη φορά και του μιλά για το μέλλον.

Είναι ο έκτος χρόνος που διεξάγεται ο διαγωνισμός και έλαβε χώρα στο Τέξας.

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...