Η Περιστέρα Μπαζιάνα κυριαρχεί στα Γαλλικά lifestyle Μέσα- Νέα άρθρα

i-peristera-mpaziana-kuriarxei-sta-gallika-lifestyle-mesa--nea-arthraΤο άρθρο-αφιέρωμα του Paris Match στην Πρώτη Κυρία Μπέττυ Μπαζιάνα, ακολουθούν κι άλλα άρθρα σε lifestyle και celebrity περιοδικά και ιστοσελίδες της Γαλλίας. Φαίνεται τα γαλλικά ΜΜΕ να βρίσκουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σύντροφο του Πρωθυπουργού που, ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι δυναμική και με έντονη προσωπικότητα, διατηρεί σιγή ιχθύος, αποφεύγει τα φώτα και «χτίζει» το προφίλ της, με στοιχεία που μπορούν να οικοδομήσουν έναν μύθο.

Αυτή τη φορά το Gala, το VSD (έντυπο και ιστοσελίδα) αναφέρονται στη Μπέττυ Μπαζιάνα, υπογραμμίζοντας ότι το βαφτιστικό της όνομα είναι Περιστέρα, κάτι που μοιάζει να εντυπωσιάζει τους ξένους δημοσιογράφους, ενώ πάντα γράφουν το επώνυμο ως Batziana.

Τo άρθρο του GALA

Με τον τίτλο «Μπέττυ, η γυναίκα πίσω από τον Τσίπρα», ανάμεσα σε άλλα, το περιοδικό Gala αναφέρει: «Μέσα στην πολτική δίνη, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη της συντρόφου του, Μπέττυς, όπως την αποκαλούν. Αλλά για αυτήν την υπέρ αριστερή ακτιβίστρια, οι επιλογές του συζύγου της είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές. Δεν είναι από εκείνες τις Πρώτες κυρίες που αγαπούν τα φώτα. Η Περιστέρα «Μπέττυ» Μπαζιάνα προτιμάει να αγωνίζεται με τους ανθρώπους , τον λαό, παρά να αγωνίζεται για το χρυσό Προεδρικό Μέγαρο. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει τον σύντροφό της όσο της το επιτρέπουν οι δικές της απόψεις, μένοντας πάντα στη σκιά».  Το άρθρο στο μεγαλύτερο μέρος του δανείζεται τις πληροφορίες που αρχικά δημοσίευσε το Paris Match σχετικά με την προσωπικότητα της Μπέττυς Μπαζιάνα, των συνηθειών καθώς και των στοιχειών της γνωριμίας της με τον Αλέξη Τσίπρα και της ζωής τους.

Το άρθρο του VSD

Αλέξης Τσίπρας: Η κρυφή ζωή του με τη Μπέττυ». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του VSD,  όπου αναδημοσιεύει κομμάτι του άρθρου του εντύπου Που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στη Γαλλία και φιλοξενεί τη σόουμπιζ και πρόσωπα που αναμειγνύονται με τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους, ο πρωθυπουργός μπορεί πάντα να υπολογίζει στην σύντροφό του για να μείνει επικεντρωμένος και σταθερός στην πορεία του. Είναι ένα ζευγάρι που γοητεύει τον ελληνικό λαό», γράφει το άρθρο και συνεχίζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας κλονίζεται. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κέρδισε την αναμέτρηση του με την Τρόικα με τη νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, αλλά δέκα ημέρες αργότερα, χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν τα επώδυνα νέα μέτρα λιτότητας στο Κοινοβούλιο, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στο οποίο δεν πιστεύει, αλλά ο ίδιος το παρουσιάζει ως “τη μόνη λύση για να αποφευχθεί η καταστροφή”».

«Η Περιστέρα (που σημαίνει περιστέρι) Μπαζιάνα και τη φωνάζουν Μπέττυ, είναι αυτή που ξύπνησε την πολιτική συνείδηση του Αλέξη Τσίπρα. Η αγαπημένη των σχολικών χρόνων, η παντοτινή σύντροφός του, η γυναίκα από μία μεσαία οικογένεια της Θεσσαλίας που είναι πάντα αφοσιωμένη σε αυτόν. Κάνουν διακοπές στην Αίγινα ή σε ένα κανονικό ξενοδοχείο της Κρήτης και αγαπούν να μαγειρεύουν στο σπίτι τους για τους φίλους τους», περιγράφει το VSD για τη Μπέττυ Μπαζιάνα, τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα και τις συνήθειές τους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *