Δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα – Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση και όχι η τρόικα αποφάσισε την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα - Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση και όχι η τρόικα αποφάσισε την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Φήμες για παραίτηση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου
– Θα καταψηφίσω την τροπολογία διαμήνυσε ο Απόστολος Κακλαμάνης
– Φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές στην καταψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ
– Μόλις χθες με απαίτηση της τρόικας η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις
– Διαμαρτυρία και από την Ντόρα Μπακογιάννη
– «Τα πισωγυρίσματα για τον ΕΝΦΙΑ δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας» δήλωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Είπε ότι με τη ρύθμιση καλύπτεται το 99,7% των οφειλετών και ότι η μόνη παρέμβαση που γίνεται αφορά το περιεχόμενο της ρύθμισης για οφειλές που ήταν βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου του 2014.

Μάλιστα χαρακτήρισε την ρύθμιση γενναιόδωρη. «Η παρέμβαση μας σήμερα έρχεται να δείξει πως οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται, οι μη συνεπείς αποδοκιμάζονται. Είναι παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της τρόικας είπε για την απόσυρση.

Η ατμόσφαιρα στην Βουλή είναι ηλεκτρισμένη μετά την απόφαση της κυβέρνησης, μετά από απαίτηση της τρόικας να εξαιρεθεί από τις 100 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ.

Η τροπολογία κατατέθηκε λίγο πριν τις 12.00 από τον Γκίκα Χαρδούβελη προκειμένου να ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ήδη ο Απόστολος Κακλαμάνης επιτέθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κατηγορώντας τον για απαξίωση της Βουλής.
Διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός ήταν απών από την Βουλή παρά το γεγονός ότι ο κ. Κακλαμάνης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα ποσά που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό.

Ο κ. Κακλαμάνης αναρωτήθηκε αν ο Υπουργός Οικονομικών φοβάται να έρθει στη Βουλή δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος «δεν είναι ανθρωποφάγος» και με αφορμή τις αλλαγές στον τρόπο εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι η απαξίωση της Βουλής «επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν νόμο που μόλις τώρα ψηφίσαμε, να θέλουν τώρα να τον ψηφίσουμε διαφορετικά. Αυτό τώρα δεν θα γίνει τουλάχιστον από τον ομιλούντα. Η ψήφος μου στην κυβέρνηση είναι ψήφος ανοχής», δήλωσε.

Κριτική και από Μπακογιάννη

«Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλ. η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην ολομέλεια της Βουλής και να μην περνάει από την επιτροπή Οικονομικών η οποία διαθέτει έμπειρους βουλευτές οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά. Πληροφορούμαι σήμερα ότι άλλη τροπολογία έρχεται πάλι στην ολομέλεια της Βουλής την ώρα που υπάρχει η επιτροπή σε λειτουργία.
Κύριε πρόεδρε παρακαλώ να μεταφέρετε την προσωπική μου διαμαρτυρία και αυτή των συναδέλφων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών, στον υπουργό Οικονομικών και να θυμίσω ότι στη δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία» είπε η κα Μπακογιάννη.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *