Γιάννης Ιωαννίδης: Στο Αλεξάνδρειο η σορός του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ πριν την κηδεία του στη Θεσσαλονίκη

canvas

Ο Γιάννης Ιωαννίδης πέθανε σε ηλικία 78 ετών και “βύθισε” στο πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, του οποίου υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, με τεράστιες επιτυχίες με τον Άρη, τον Ολυμπιακό, αλλά και την ΑΕΚ.

Το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα αποχαιρετά έτσι σήμερα (06/10), έναν θρύλο του ευρύτερου αθλητισμού της χώρας, με την κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο του Άρη, το Αλεξάνδρειο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη της Βούλας, η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, όπου και θα δοθεί το τελευταίο “αντίο” σε μία ιστορική μορφή της Ελλάδας, με την ταφή του στο κοιμητήριο της Θέρμης. Στο Αλεξάνδρειο μαζεύτηκε έτσι πολύς κόσμος για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο Γιάννη Ιωαννίδη.

Ανάμεσά τους και ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος και μίλησε με συγκίνηση για τον επί χρόνια προπονητή του και “μεγάλο αδερφό”, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...