Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και… πληρώνει ο ΠΑΟΚ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και... πληρώνει ο ΠΑΟΚ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 19,4 εκατομμύρια ευρώ και πληρωμή χρεών αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!
Από το ποσό αυτό τα 10.4 εκατομμύρια ευρώ αφορούν καταβολή μετρητών (τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ ήδη έχουν μπει στο ταμείο της ΠΑΕ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τη Μαρία Γκοντσάρεβα).

Τα 9 εκατομμύρια ευρώ σχετίζονται με το ομολογιακό δάνειο από την ΔΙΜΕΡΑ, δηλαδή την εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο, είναι ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη και εμφανίζεται ως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το ελάχιστο ποσό με το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει στην αύξηση είναι 100.000 ευρώ, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλη θα καλυφθεί από τον κ. Σαββίδη.

Διευκρινίστηκε, ότι το νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ έφτασε στα 57.479.543 ευρώ με λήξη στις 2/6/2015.
Οι μικρομέτοχοι ενημερώθηκαν ότι το ομολογιακό δάνειο σχετίζεται με τεχνικά και φορολογικά θέματα διευκόλυνσης του ομίλου, όπως επίσης και κάποια νομικά θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητικό νόμο και πρόκειται για την εισροή χρημάτων σε αθλητικές Α.Ε. της Ρωσίας.

Αυτό το ομολογιακό δάνειο θα έχει διάρκεια αποπληρωμής έως επτά χρόνια, δηλαδή από σήμερα ως τις 28 Απριλίου 2022. Το επιτόκιό του θα είναι σταθερό (0,25%). Πρόκειται για 100 ομολογίες των 90 χιλιάδων ευρώ έκαστη και αυτό το ποσό θα πρέπει να επιστρέψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ θα μετοχοποιηθεί ξανά στην ΠΑΕ.

Κατέστη σαφές ότι όλα τα χρήματα είναι άμεσα καταβλητέα, ενώ εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της γενικής συνέλευσης.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιμένει πια να ειδοποιηθεί από την ειδοποίηση από την εφορία μέχρι την Πέμπτη ώστε να καταβάλει το ποσό των 10.4 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το χρέος της.

Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ για την προεξόφληση του υπολοίπου από την ρύθμιση που είχε γίνει με το νόμο Ορφανού και στην οποία είχε υπαχθεί ο ΠΑΟΚ την περίοδο Ζαγοράκη.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...