Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας (Φωτο)

nd-sima-696x391

Αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος – Μητσοτάκης: Το καινούργιο λογότυπό μας είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει και τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του,  κάθε Ελληνίδα και  κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Για το λόγο αυτό δεν  έχει περίγραμμα.

Ο βασικός συμβολισμός πίσω από σήμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Γι’ αυτό θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, να επικαιροποιείται και να «προσαρμόζεται» στους διαφορετικούς τομείς της πολιτικής. Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 7 τρίγωνα, τα οποία σχηματίζουν τα αρχικά «Ν» και «Δ» με τον Πυρσό στη μέση.

nd02
nd03

Πώς εξήγησε το νέο σήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το νέο σήμα παρουσιάστηκε επίσημα κατά την πανηγυρική ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και τους συμβολισμούς που εμπεριέχει το νέο σήμα, που «σηματοδοτεί το κόμμα, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, που θα φέρει τους νέους στην πολιτική, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες μιας νέας εποχής». Το γράμμα «Ν» συμβολίζει τη διαρκή ενότητα και το γράμμα «Δ» την παντοτινή δημοκρατική αναφορά του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το σήμα «δεν θα μπορούσε να μην έχει ως άξονα τον παραδοσιακό πυρσό, σε μια πιο αφαιρετική εκδοχή».

Το σήμα έχει δύο χρώματα, το γαλάζιο και το λευκό, που ως χρώμα είναι «έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το σήμα κινείται σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και ευμετάβολο, όπως ο κόσμος γύρω μας.

«Είναι τόσο διακριτό που να ξεχωρίζει από κάθε άλλο και τόσο αφαιρετικό που να μπορούν να προβάλλουν πάνω του τις προσδοκίες τους κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Αυτό συμβόλιζε πάντα η ΝΔ, την ελπίδα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το νέο σήμα δείχνει ότι «η ΝΔ αλλάζει, είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και ανανεώνει την ιδεολογία της, πάντα πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της».

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία. 

Στην εκδήλωση ομιλητής είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος. «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα» υποστήριξε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, η οποία ήταν γεμάτη αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα πατερναλιστικό κράτος που προσφέρει αυταπάτη προστασίας ευνουχίζοντας τους πολίτες από κάθε αλλαγή.

«Δεν με συγκινούν οι αναφορές για επιστροφή σε μια Ιθάκη που δεν υπάρχει πια. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο χθες», πρόσθεσε, κάνοντας πολλές αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα για μεγάλα και τολμηρά βήματα, που «η δικιά μας γενιά πρέπει να κάνει πράξη».

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προόδου.

«Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού. Αποδείξαμε ότι είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λέω σε όσους ασκούν κριτική, ας είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επαγγέλθηκαν το νέο αλλά αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλαιού. Αναβίωσαν τις πιο προβληματικές σκιές της μεταπολίτευσης, διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία», ανέφερε, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στα παλαιά κόμματα.

«Το να αλλάξουμε δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος», είπε στα μέλη του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι όσες φορές άλλαξε η ΝΔ βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους. «Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ.

 

View image on Twitter

Kyriakos Mitsotakis

@kmitsotakis

Ειμαστε υπερηφανοι για την προσφορα της παραταξης μας. Ταυτοχρονα ομως νιωθουμε το βαρος της ευθυνης απεναντι στο μελλον. Οφειλουμε να γινουμε καλυτεροι. Οφειλουμε να αλλαξουμε. Μονο ετσι θα διαμορφωσουμε την κοινωνια που μας αξιζει.

Λιγότεροι φόροι και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του κόμματος.

«Λιγότεροι φόροι και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις», ήταν η φράση του, δίνοντας σημασία στην Παιδεία, αλλά και στο «δίκαιο και την ασφάλεια που αποτελούν προϋποθέσεις δημοκρατίας για μια Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ισότιμη με τους εταίρους».

Σύνδεση του χθες με το σήμερα

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να συνδέσει το χθες με το σήμερα του κόμματος, κάνοντας αναφορά στο Μητρώο Στελεχών, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 150 στελέχη, που μέχρι πρότινος δεν μετείχαν σε πολιτικά κόμματα, καθώς και σε μέλη του συνδέσμου ’74. «Στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Κυριάκου Γριβέα αναγνωρίζουμε την προσφορά όλων όσοι έκαναν το κόμμα μας αυτό που είναι σήμερα και έριξαν τον σπόρο γι’ αυτό που θα γίνει αύριο», σημείωσε.

Kyriakos Mitsotakis

@kmitsotakis

Σημερα ειναι μαζι μας 150 συμπολιτες μας απο το Μητρωο Στελεχων. Δεν ανηκαν στον κομματικο μηχανισμο και δεν ειχαν σχεση με την πολιτικη, αλλα εμπνεονται απο το κοινο μας οραμα και αποφασισαν να συμπορευτουν μαζι μας. Πολλοι απο αυτους θα ειναι στα ψηφοδελτια μας.

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν»

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε.

«Θα τους διώξουν πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας και με στόχο να αλλοιώσουν την ορθολογική κρίση των πολιτών. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη και δυστυχώς, με τη σιωπηλή παραίτηση των Ελλήνων. Οι πολίτες θα τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», υπογράμμισε.

Κάλεσμα στην κεντροαριστερά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα τόσο προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ που έπαυσαν να ψηφίσουν το κόμμα, ιδιαίτερα από το 2004 και μετά να επιστρέψουν πίσω. Επίσης, πρόσκληση απηύθυνε και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς.

«Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τόνισε, καλώντας σε εθνική συμπόρευση.

«Ώρα να πάμε μπροστά. Μπορούμε. Μαζί μπορούμε», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

protothema.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...