Αυτές είναι οι καλές συνήθειες των αποτελεσματικών ανθρώπων

morning

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο για τις συνήθειες των πιο επιτυχημένων ανθρώπων θα βρείτε δεκάδες προτάσεις, κάποιες από τις οποίες είναι πάνω κάτω αναμενόμενες (π.χ. «μην αγχώνεστε») ή ακούγονται εντελώς ξένες και παλαβές (π.χ. «κάντε οπωσδήποτε δύο ώρες γιόγκα και να μην ξεχνάτε την κινόα σας»). Όμως φαίνεται πως οι αποτελεσματικοί -που κατά κανόνα αλλά όχι πάντα έχουν να επιδείξουν και κάποιες επιτυχίες στη ζωή τους- άνθρωποι έχουν κάποιες καλές κοινές συνήθειες.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Μπέντζαμιν Σπολ λέει πως μετά από συνεντεύξεις που πήρε από 300 ανθρώπους που «το’χουν» να κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν κατέληξε σε έναν κατάλογο που μπορεί σε κάποια σημεία του να είναι λίγο ζόρικος αλλά μάλλον πατάει γερά στο έδαφος.

Carpe diem

Γλυκός ο ύπνος την αυγή μεν αλλά κατά μέσο όρο οι αποτελεσματικοί άνθρωποι ξυπνάνε στις 6:27. Το πρωί, εννοείται. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι θα ξυπνάνε στις 6 και κάποιοι άλλοι στις 6:45 για να «αδράξουν τη μέρα».

Φυσικά για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί κανείς από τα σκεπάσματα τόσο νωρίς σημαίνει πως έχει εξασφαλίσει έναν καλό νυχτερινό ύπνο εκεί κοντά στις 8 ώρες. H έλλειψη ύπνου άλλωστε έχει συνδεθεί με ουκ ολίγες παθήσεις.

Κάντε κάτι που σας αρέσει

Ακούγεται δεδομένο αλλά δεν είναι. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνάνε το πρωί ίσα ίσα για έναν καφέ στο πόδι αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσει κανείς τον «χώρο» που δημιουργεί στον χρόνο το πρωινό ξύπνημα για να κάνει κάτι που του αρέσει. Είτε πρόκειται για γυμναστική, είτε για μια κουβέντα με την οικογένεια, είτε για διάβασμα είτε για απλό χάζι από το παράθυρο, δεν υπάρχει «πρέπει» εδώ.

Προσαρμοστείτε

Τα ταξίδια εκτός από ενδιαφέροντα έχουν το χαρακτηριστικό να μεταβάλουν τις καθημερινές συνήθειες, οπότε μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στο πρωινό ξύπνημα ή τις αγαπημένες δραστηριότητες. Δεν υπάρχει λόγος να σας ανησυχούν αυτές οι μικρές αναστατώσεις.

Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας

Αν μια μέρα δεν κάνετε αυτό που σας αρέσει να κάνετε ή βγείτε εντελώς από τις καλές καθημερινές συνήθειες δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέστε. Αν δεν πάτε μια μέρα στο γυμναστήριο δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε θα συμβεί κάτι αν σας… πλακώσει το πάπλωμα. Άλλωστε, ούτε εσείς καλά καλά δεν θα θυμάστε πως δεν κάνατε την καθιερωμένη σας γυμναστική εκείνη τη βροχερή ημέρα του περασμένου χειμώνα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *