Από την επόμενη Παρασκευή οι ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ

Από τους 774.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, οι 390.000 χιλιάδες δεν καταβάλουν τις εισφορές τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική πύλη για τη ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία θα γίνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ ενώ για τις ρυθμίσεις στο δημόσιο θα γίνονται ηλεκτρονικά δια μέσου της ΓΓΠΣ δηλαδή στο TAXIS NET.

Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, σημείωσε τη σπουδαιότητα της ρύθμισης για τον Οργανισμό από το βήμα εκδήλωσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ. Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα μη πληρωμής συντάξεων όμως η αναλογία στις καταβαλλόμενες εισφορές με τις εισπράξεις είναι μικρότερη της μονάδας. Τόνισε ότι με την παλαιά ρύθμιση του νόμου 4152/2013 όσοι οφειλέτες έμπαιναν στην ρύθμιση άλλοι τόσοι εξέρχονταν από την ρύθμιση και όσοι θα μπουν στην ρύθμιση θα μειωθούν κατά δύο κλάσεις οι εισφορές τους. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: « Για να συνεχιστεί η ρύθμιση θα πρέπει να πληρώνονται οι τρέχουσες εισφορές στον ΟΑΕΕ, κατά συνέπεια θα πληρώνει τις τριετούς έως και το ποσό της ρύθμισης. Ο λογικά σκεπτόμενος αναφέρει, εδώ αδυνατούν να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές θα πληρώσουν επιπλέον και το ποσό της ρύθμισης. Οι φορείς πρότειναν να μειωθούν οι κύριες εισφορές για να μπορέσει να πληρώσει ο φορολογούμενος επαγγελματίας. Σ αυτήν την λογική βαδίζει και η διοίκηση του ΟΑΕΕ, δηλαδή να μειώσει κατά δυο κλάσεις τις εισφορές όσων θα μπουν στην ρύθμιση.
Σήμερα έχουμε 774.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και οι 390.000 χιλιάδες δεν καταβάλουν τις εισφορές τους.
Υπάρχουν 225.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ με οφειλές που ανέρχονται έως το ποσό των 20.000€.
Από τους οφειλέτες το 30% είναι ασφαλισμένοι της 1ης και 2ης κλάσης που σημαίνει ότι είναι ασφαλισμένοι των τελευταίων πέντε ετών.
Το μεγάλο άνοιγμα στον ΟΑΕΕ έγινε την περίοδο της κρίσης. Με την παλαιά ρύθμιση του νόμου 4152/2013 όσοι οφειλέτες έμπαιναν στην ρύθμιση άλλοι τόσοι εξέρχονταν από την ρύθμιση. Το ποσοστού αυτών που απεντάχθηκαν από την ρύθμιση ανέρχεται στο ποσοστό του 55%.
Τον τελευταίο χρόνο έχουν απενταχθεί περίπου 100.000 ασφαλισμένοι.
Ρυθμίζονται οφειλές έως 31/8/2014.»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *