Αποχή από το σεξ: Πως επηρεάζει την υγεία – 3 διάσημοι που δεν ξέρατε ότι ήταν asexual

7a59aac4e88022a1d68607aba8fd5d56_XL

Πολλοί θα σπεύσουν να κατακρίνουν την επιλογή της αξεσουαλικότητας αποδίδοντας το φταίξιμο στους «τρελούς» καιρούς που ζούμε και την τάση να «εκποιεί» τις αξίες της νέας γενιάς.

Πολλοί θεωρούν ότι η ασεξουαλικότητα είναι απλή μια τάση της εποχής. Η πραγματικότητα όμως είναι πως – σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες – υπήρξαν άτομα ασεξουαλικά που μάλιστα έγραψαν και μεγάλη ιστορία.

Οι διάσημοι που είχαν «απαρνηθεί» το σεξ

Μεταξύ των asexual ατόμων ήταν και διασημότητες όπως : ο Isaac Newton,   o Salvador Dalí  και η Emily Brontë. 

Η ασεξουαλικότητα χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια ώστε να πάψει να θεωρείται ψυχική διαταραχή.

Τα ασεξουαλικά άτομα δεν είναι ψυχικά διαταραγμένα, απλά επιλέγουν μια διαφορετική μορφή σεξουαλικής ζωής. Βιώνουν συναισθήματα & διάφορες μορφές έλξης που απλά διαφέρουν από τους περισσοτέρων ανθρώπων. Επίσης, τα asexual άτομα βιώνουν ακόμα και σεξουαλική επιθυμία (υπό προϋποθέσεις).

Επηρεάζει η αποχή από το σεξ την υγεία μου;

Αυτό που ονομάζουμε φυσιολογική συχνότητα ερωτικής επαφής διαφοροποιείται κατά τη διάρκεια της ζωής σας, καθώς υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες όπως: η ηλικία, η διανύουσα περίοδος & οι συνθήκες ζωής, η εκάστοτε σχέση & το υπόβαθρο της, η ψυχολογία της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, η κατάσταση της. υγεία.

Ωστόσο – όποιο γιατρό και αν ρωτήσετε – θα σας πει πως μια ομαλή & υγιής σεξουαλική ζωή είναι βασικό θεμέλιο για μια καλή υγεία & μια ισορροπημένη ψυχολογία.

Μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να ενισχύσει την υγεία & να τονώσει την ψυχολογία του ατόμου. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Η απουσία της δηλαδή να υποβαθμίσει την σωματική & ψυχική υγεία του ατόμου που απέχει από το σεξ.

Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που απείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σεξ (μήνες ή ακόμα και χρόνια ολόκληρα), μπορεί πράγματι να έχουν και στη σωματική (και βεβαίως και στην ψυχική) υγεία τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο αυξημένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα .

Επιπλέον τα άτομα που απέχουν από το σεξ τείνουν να εμφανιστούν περισσότερο άγχος & στρες στην καθημερινότητά τους.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως – με βάση σχετική έρευνα – τα άτομα που κάνουν τακτικά σεξ παρουσιάζουν πιο δυνατή μνήμη, ενισχυμένη εγκεφαλική λειτουργία, μεγαλύτερη ανοσία σε ιούς & κρυολογήματα, καθώς και ρυθμισμένη παραγωγή ορμονών .

Επιπλέον, εμφανίζουν σπανιότερα δυνατούς πονοκεφάλους, μεγαλύτερη ανοχή στον σωματικό πόνο, αυξημένες αισθήσεις (και ειδικά αυτή της όσφρησης), βέλτιστο έλεγχο της ουροδόχου κύστης και μειωμένη πιθανότητα να νοσήσουν από συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Για να μην αναφερθούμε και στα ψυχολογικά που είναι αναμφισβήτητα.

Με πληροφορίες από: Health-fitness.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *