Έχει Νεϊμάρ και τους καλύτερους …διαιτητές!

Όταν λέγεσαι Βραζιλία, αγωνίζεσαι στο «δικό σου» Μουντιάλ και τα βρίσκεις σκούρα πάντα θα έχεις τους καλύτερους διαιτητές στη διάθεση σου! Ακούγεται κυνικό όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και η FIFA αποκλείεται να άφηνε την διοργανώτρια χώρα να μπει με το αριστερό στο τουρνουά! Μόνο η Νότιος Αφρική δεν νίκησε στην πρεμιέρα της από διοργανωτές τα τελευταία είκοσι χρόνια και φυσικά εκεί δεν έμπαινε καν ζήτημα.

Η Βραζιλία λοιπόν νίκησε κυρίως γιατί την ώρα που στέρευε από ιδέες, την έσωσε ένα πέναλτι που είδε μόνο ο Ιάπωνας Νισιμούρα, προφανώς επειδή τον κατεδίωκαν οι τύψεις από εκείνο τη ξεκάθαρη παράβαση που δεν σφύριξε υπερ του Μαικόν στον αποκλεισμό της «σελεσάο» από την Ολλανδία το 2010. Όμως υπάρχουν πολλά θετικά από την επιτυχία της, όπως η αντίδραση της μετά την ψυχρολουσία του αυτογκόλ και η η ηγετική παρουσία του Νεϊμάρ που δεν κρύφτηκε από τα μαρκαρίσματα και ζήτησε μπάλα κάνοντας φάσεις και ισοφαρίζοντας. Τα καλά νέα για τον Σκολάρι ήρθαν και από τον Οσκαρ που δουλεύοντας στην Τσέλσι δύο χρόνια τώρα δίπλα σε μετρ της τακτικής όπως ο Μπενίτεθ πέρσι και ο Μουρίνιο φέτος, έπαψε να είναι παίκτης των highlights και μετατρέπεται σε πραγματικό σταρ. Ήξερε να πασάρει και να ντριμπλάρει από την πρώτη μέρα που πήγε στο Λονδίνο αλλά πρόσθεσε στοιχεία στο παιχνίδι του που τον διαφοροποιούν πια. Το τάκλιν στον Μόντριτς στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έδειξε πόσο αποφασισμένος είναι να δείξει έτοιμος στα 22 χρόνια του να ηγηθεί αυτής της ομάδας.

Όσο για τον Νεϊμάρ, οι αριθμοί του με την εθνική ομάδα είναι απίστευτοι. Ποτέ στο παρελθόν ένα παλικάρι 22 ετών δεν έφτασε τις 50 συμμετοχές τόσο νωρίς σε εθνική ομάδα του τοπ επιπέδου ενώ με τα δύο του γκολ έπιασε τον Ροναλντίνιο και τον Ζαιρζίνιο στη λίστα των all time scorers! Κυρίως όμως έδειξε ωριμότητα και ζήτησε μπάλα όταν αυτή …έκαιγε. Για ένα παιδί που μεγαλώνει στη Βραζιλία και ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής, η πρεμιέρα του Μουντιάλ στην χώρα του είναι άγχος που σε καταπίνει. Ο Νεϊμάρ αυτό το τεστ το πέρασε με άριστα. Το πιο δύσκολο βέβαια θα είναι αν φτάσει η ομάδα του στον τελικό, με το Μαρακανά να είναι η σκηνή και τα νεύρα τεντωμένα. Μέχρι τότε όμως υπάρχει ακόμη ένας μήνας. Και πρώτα πρέπει να μπορέσει η Βραζιλία να φτάσει μέχρι εκεί. Αν χρειαστεί πάντως όπως είδαμε και στο Σάο Πάολο, όλο και κάποιος διαιτητής θα βρεθεί για να της δώσει χείρα βοηθείας!

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *