Έδεσσα: Αντί για φωτεινά χρώματα στην πόλη και φέτος υπήρχε σκοτάδι, το αντιπροσωπευτικό μαύρο χρώμα και η σκοτεινιά όλων των “Ανθρώπων του Δήμου”

tasnoe0011410-copy

Καταθλιπτικά και φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη μας την Έδεσσα, την πόλη των νερών και του πρασίνου. Χωρίς εκδηλώσεις και φέτος ο Δήμος Έδεσσας εν όψει των Χριστουγεννιάτικων ημερών που σχεδόν πέρασαν ….χωρίς ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Φέτος ο Δήμος Έδεσσας καλύφθηκε από τις 2-3 εμφανίσεις της νεοσύστατης Φιλαρμονικής μέσα στους κεντρικούς δρόμους. Δεν καλύφθηκε όμως ώστε να γεμίσει την πόλη ο Δήμος Εδεσσας με παιδικές φωνές όπως με τον στόλισμα ή άναμμα ενός Χριστουγεννιάτικου Δένδρου. Αρκέστηκε στην τοποθέτηση ακόμη μια χρονιά ενός κακόγουστου δένδρου αποτελούμενου με τεντωμένα καλώδια με φωτάκια στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αντί για φωτεινά χρώματα στην πόλη και φέτος υπήρχε  σκοτάδι, το αντιπροσωπευτικό μαύρο χρώμα και η σκοτεινιά όλων των “Ανθρώπων του Δήμου”  αυτών που δεν λαμβάνουν υπόψιν ότι στην πόλη και σε όλα τα χωριά του δήμου υπάρχουν “ΠΑΙΔΙΑ” αλλά και ενήλικες που έχουν την ανάγκη να χαρούν, να δούν χρώματα και να ακούσουν χριστουγεννιάτικη μουσική και να χαμογελάσουν.

Είδαμε και το μικρό ιδιωτικό Λούνα Πάρκ που θα έβγαζε ασπροπρόσωπο τον Δήμαρχο αλλά και αυτό στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών αποδέιχθηκε ότι στήθηκε παράνομα και σηκώθηκε τα μάζεψε και έφυγε άρον-άρον.

 

Σε ‘ολες οι γειτονικές μας πόλεις Αριδαία Γιαννιτσά Σκύδρα και πρωτεύουσες των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Βέροιας περίτρανα  αποδείχθηκε η οργάνωση των Δήμων των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων, με τις όμορφες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν και διοργανώνουν κάθε χρόνο και προσέφεραν απλόχερα την χαρά και χαμόγελο στους δημότες τους και κυρίως στα παιδιά και αυτό επειδή έχουν μέσα τους την ευαισθησία, την ευχάριστη διάθεση και την καλή καρδιά και όχι την “παγωμένη” καρδιά και την αδιαφορία προς τους δημότες τους.  Σημαντικό γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι στους άλλους Δήμους σέβονται να περάσουν καλά τις Χριστουγγεννιάτικες μέρες οι δημότες τους και το  θεωρούν καθήκον τους,  είναι οργανωμένοι και όχι σκορπροχώρι και δεν μένουν μόνο στην θεωρία προχωρούν και στη πράξη.

Δυστυχώς τον Δήμαρχο Έδεσσας, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους δεν τους αγγίζει το Πνεύμα των Χριστουγέννων κάτι σαν Σκρούτζ ας το πούμε από το γνωστό παραμύθι! Δεν τους ενδιαφέρει, τους ενδιαφέρει όμως να στήσουν μνημείο του Χο Τσι Μινχ έξω από το ΚΑΠΗ,  κλουβιά επισκεψιμότητας στους Καταρράκτες και να καταργήσουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Φυσικά όλη αυτή η παραπάνω κατάσταση χωρίς καμιά Χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα στην Έδεσσας, επηρέασε σημαντικά τον εμπορικό κόσμο τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες που θέλουν να δούνε να ανεβαίνει λίγο ο τσίρος τους λόγω των γιορτών που έρχονται γιατί όπως ξέρουμε οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι και τουριστικός πόλος έλξης ξένων στην πόλη μας. Εμείς αυτό το ξέρουμε οι περισσότεροι κάποιοι άλλοι δεν το γνωρίζουν.

Μπράβο και συγχαρητήρια σε πολλούς καταστηματάρχες μέσα στην πόλη που στόλισαν τα καταστήματά τους όπου και  έδωσαν και ανέδειξαν το κλίμα των Χριστουγέννων  στολίζοντας έξω από τα καταστήματά τους ακόμη και τα δένδρα σε κάποια από αυτά.

Στεναχωρημένοι επίσης και  ελάχιστοι χειμερινοί επισκέπτες στην πόλη μας μια πόλη χωρίς Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Σύντομα ένα βίντεό μας θα αποδείξει το όσα γράφουμε παραπάνω όπου θα δείτε τι λένε οι δημότες με δηλώσεις τους!!!!

Γιορτινές μέρες που είναι δεν θα θέλαμε πραγματικά να σας στεναχωρήσουμε όμως αυτή είναι η αλήθεια μέσα από το παρακάτω βίντεό μας.

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *