Το σχέδιο των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια: Διαγραφές τόκων και κούρεμα δανείων χωρίς νόμο!

kleinei-i-sumfwnia-gia-ta-kokkina-daneia.w_hr

Σε τάξη “τα του οίκου τους” επιχειρούν να βάλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερες καθυστερούμενες οφειλές από δάνεια. Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερα νοικοκυριά σε καθυστερήσεις πληρωμών, σύμφωνα με το financialbox.gr.

Τελικά, η συνολική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων θα έρθει μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ζήτημα που θα πρέπει να κλείσει πριν το τέλος του έτους.

Ο χρόνος δεν… βγαίνει για να έρθει άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην κεφαλαιακή αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι… υποσχέσεις πάνε για το 2016.

Έτσι, μετά και την… πόρτα που είδαν οι τράπεζες από το «κουαρτέτο» στο αίτημα για δημιουργία bad bank οι τράπεζες ξεκινούν νέο γύρω επαφών με τους δανειολήπτες σε μια προσπάθεια να «συμμαζέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερα τα προβληματικά χαρτοφυλάκια.

Σε ποιες κινήσεις προχωρούν; Η λύση που υπάρχει σήμερα, για όσους δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι μόνο η ρύθμιση του δανείου σε συνεργασία με την τράπεζα.

Οι τράπεζες προσανατολίζονται να εντείνουν τις προσπάθειες για διακανονισμούς με την διατύπωση ελκυστικών προσφορών αρχικά σε επιχειρηματίες, αλλά και γενικότερα σε πελάτες στεγαστικών και άλλων δανείων, με στόχο να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Έτσι φέρονται διατεθειμένες να προχωρήσουν σε διαγραφές τόκων και σε σημαντικό haircut που κατά περίπτωση μπορεί να φτάσει ακόμη και το 30%-40%!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *