Το «κτήνος», το προεδρικό όχημα άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας για χάρη του Τζο Μπάιντεν [εικόνες]

teras-allazei-pinakides-hpa-joe-biden

Το προεδρικό όχημα παρέλαβε τον Τζο Μπάιντεν στην πρώτη επίσημη μετακίνηση ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Προηγουμένως όμως, το τεράστιο αυτοκίνητο είχε φροντίσει να αλλάξει αριθμό πινακίδας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τζο Μπάιντεν κατευθύνθηκε στα ενδότερα του Καπιτωλίου. Εκεί, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ υπέγραψε τις πρώτες του διοικητικές πράξεις, μία για να επικυρώσει την ημέρα της ορκωμοσίας και δύο ακόμη με τις υποψηφιότητες των υπουργών και υφυπουργών της νέας του κυβέρνησης.
Άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας αλλάζει πινακίδα στο προεδρικό αυτοκίνητο του Τζο Μπάιντεν
Άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας αλλάζει πινακίδα στο προεδρικό αυτοκίνητο του Τζο Μπάιντεν

Λίγο αργότερα, το «κτήνος», όπως αποκαλείται το προεδρικό αυτοκίνητο στάθμευσε έξω από το Καπιτώλιο προκειμένου να παραλάβει εκείνον και την Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν. Το όχημα θα κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο, με την Τζιλ και τον Τζο Μπάιντεν να διανύουν τα τελευταία μέτρα πριν την προεδρική κατοικία με τα πόδια.
Αλλάζει πινακίδα το αυτοκίνητο του Τζο Μπάιντεν

Εκείνο όμως που παρατήρησαν κάποιοι ήταν πως το «κτήνος» δεν ήταν το ίδιο με εκείνο που μετέφερε τον προκάτοχο του Τζο Μπάιντεν. Το όχημα είχε αλλάξει πινακίδα και έφερε πλέον τον αριθμό 46. Με τον τρόπο αυτό, αποτίεται ένας ιδιότυπος φόρος τιμής στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ένα προεδρικό όχημα πολεμική μηχανή

Αν οι προδιαγραφές της εν λόγω Cadillac λιμουζίνα είναι όμοιες με εκείνες των προκατόχων του Μπάιντεν, τότε αυτή έχει πόρτες με πάχος 20 εκατοστά και τζάμια 13 εκατοστά, ικανά να σταματήσουν επιθέσεις από κάθε τύπου πολεμικό τυφέκιο, βόμβες, ρουκέτες, ακόμη και πυραύλους.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του επιβιβάστηκαν στο «κτήνος» το προεδρικό αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στο Λευκό Οίκο
Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του επιβιβάστηκαν στο «κτήνος» το προεδρικό αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στο Λευκό ΟίκοΟ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του επιβιβάστηκαν στο «κτήνος», το προεδρικό αυτοκίνητο, και κατευθύνθηκαν στον Λευκό Οίκο Φωτογραφία: Doug Mills/The New York Times via AP, Pool

​Το ρεζερβουάρ, θωρακισμένο και αυτό, προστατεύεται από ειδικό αφρό, για την περίπτωση που σκιστεί σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών. Στο μπροστινό μέρος της η λιμουζίνα διαθέτει κάμερα νυκτός και σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και σύστημα εκτόξευσης δακρυγόνων, έχει αποθηκευμένα πυροβόλα όπλα, ενώ η καμπίνα των επιβατών μπορεί να αντέξει χημική επίθεση και περιέχει δορυφορικό τηλέφωνο και ειδικό διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας.

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ποικίλα αμυντικά και επιθετικά μέτρα ασφάλειας της ζωής του πολύτιμου επιβάτη. Εχει «χτιστεί» με βάση τα στάνταρντς των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οταν ο πρόεδρος της χώρας επιβαίνει στην λιμουζίνα διαθέτει όλα τα εξελιγμένα μέσα επικοινωνίας του 21ου αιώνα.


Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...