ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος με στέλεχος που έγραψε ότι οι γυναίκες θα γίνουν «βίζιτες» με τις αυξήσεις στο ρεύμα!

syriza

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα στα social media μια ανάρτηση του δικηγόρου και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Αγαμέμνονα Τάτση, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως εξαιτίας των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, οι γυναίκες θα γίνουν «βίζιτες».

Στην σεξιστική ανάρτησή του ο Αγαμέμνονας Τάτσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπημένε δεξιέ ”οικογενειάρχη” φαντάζομαι δε θα στεναχωρηθείς που η γυναίκα και η κόρη σου θα κάνουν βίζιτες για να πληρωθεί το ρεύμα και το αέριο», συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Κολομβία και την Ταϊλάνδη.

«Βέβαια ακόμα και εκεί οι κυβερνήσεις θα δίναν τα λεφτά στο ρεύμα και όχι σε λίστες σαν του Πέτσα για να σου πούνε αύριο ότι δεν τρέχει και τίποτα που η κόρη σου έγινε πο***να και ότι εσύ πρέπει να είσαι υπερήφανος για την επιλογή σου το 2019», συμπλήρωσε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Η ανάρτηση του Αγαμέμνονα Τάτση:

Την επίμαχη ανάρτηση σχολίασε αρνητικά ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», Άγγελος Τσέκερης. Μεταξύ άλλων ο ίδιος έγραψε: «Στον τοίχο του παρολίγον υποψηφίου μας για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Αγαμέμνων Τάτση διεξάγεται από εχθές η πιο γόνιμη, ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Τελικά παίρνω πίσω ότι είπα, οι δημοκρατικές διαδικασίες βάσης είναι γεμάτες αλήθεια και ειλικρίνεια». Και υπογράμμισε: «Και είναι πολύ ανακουφιστικό να βλέπουμε κάποιες στιγμές καθαρά ποιοι είμαστε, πριν ξαναρχίσουμε να παριστάνουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι. Hasta la victoria siempre!». Το σχόλιο αυτό ήταν αιχμή για τη διεύρυνση που επιχειρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε«πασοκογενή» στελέχη, όπως ο Α. Τάτσης, ο οποίος ανήκει στον στενό πυρήνα της Προοδευτικής Συμμαχίας και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Βροχή τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση

Όπως ήταν φυσικό τα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση Τάτση, ακόμη και από«συντρόφους» του στον ΣΥΡΙΖΑ, έπεσαν βροχή. «Ίσως η πιο χυδαία και αποτροπιαστική ανάρτηση που έχω δει τελευταία», «Θεωρώ την ανάρτηση προσβλητική και σεξιστική», «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τον διαγράψει χθες», «Αυτή η φρασεολογία δεν είναι της αριστεράς», «Με πολύ σεβασμό τι ακριβώς λέτε;. Φαντάζομαι ως αριστερός… Κάνετε μαύρο χιούμορ ως μη σεξιστής, ως μη ρατσιστής και ως μη απάνθρωπος.. Σκεφτείτε το λίγο…», είναι μερικά από τα σχόλια που προκάλεσε η δημοσίευσή του.

Στη συνέχεια, ο ίδιος προχώρησε σε διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, Αρχικά, ανέφερε πως πολλοί τον κάλεσαν για «νουθεσίες», ωστόσο εκείνος «δεν παίρνει πίσω ούτε μια λέξη».

«Και να ξέρουν κάποιοι ότι το κοινωνικό πρόβλημα είναι εδώ, ανάμεσα μας. Δεν είναι ούτε σε άλλον πλανήτη, ούτε σε κάποια άλλη θεωρητική διάσταση.

Και ότι η πηγή του προβλήματος είναι η κοινωνική ανισότητα που προκαλεί ο φιλελευθερισμός, ο οποίος δεν θα ανατραπεί ούτε με φιλολογικά τέια κυριών, ούτε με ιδεολογικές ενδοσκοπήσεις».

Θέλοντας να απαντήσει ωστόσο στην κριτική που του ασκήθηκε, ο ίδιος δημοσίευσε μια ακόμη ανάρτηση, τονίζοντας τα εξής: «Εκείνο που μπορώ εγώ να διαβεβαιώσω, είναι ότι δεν θα σιωπήσω.

Και κυρίως δεν θα γίνω ποτέ “αριστερός της γυάλας”, διότι κάποιοι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπιστήκαμε στη ζωή μας σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά στο πεδίο της μάχης».

Για όσους/όσες θεώρησαν την πρώτη ανάρτησή του σεξιστική, έγραψε μεταξύ άλλων: «Όταν αδυνατείς να καταλάβεις ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δημιουργούν και συνθήκες εκπόρνευσης, προφανώς είσαι ανεπαρκής. Όταν την κριτική απέναντι σ’ αυτή την τραγική διαπίστωση, την αντιλαμβάνεσαι ως “σεξισμό”, δεν είσαι αριστερός. Όταν ΧΑΛΚΕΥΕΙΣ το νόημα μίας ανάρτησης, θεωρώντας ότι προάγει την εκπόρνευση, ή θίγει τις γυναίκες, είσαι απλά αριστεριστής. Όταν στην κριτική σου στον συντάκτη, μπλέκεις και τη γυναίκα του, είσαι απλά αλήτης».

Λίγες ώρες αργότερα τελικά, με νέα του ανάρτηση, ζήτησε συγγνώμη από όσους θίχτηκαν με την πρώτη δημοσίευση, τονίζοντας πως «το λεκτικό μου ύφος θα μπορούσε να είναι ηπιότερο και ότι αυτό που χρησιμοποίησα, μπορεί δικαίως να προκάλεσε»

 

.iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *