Το Citroen Ami αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινή μετακίνηση

Citroen Ami (6)

Αμιγώς ηλεκτροκίνητο, απολύτως compact και με σχεδίαση που ξεχωρίζει, το Ami αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την τόλμη και δημιουργικότητα που διακρίνει τη Citroen από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής της.

Το Ami είναι η επαναστατική απάντηση της καινοτόμου Γαλλικής εταιρείας, που έχει αντλήσει έμπνευση από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της. Η Citroen προσαρμόζεται στις νέες τάσεις και καταναλωτικές συνήθειες, στις προκλήσεις για την κάλυψη των αναγκών σε ότι αφορά τις αστικές μετακινήσεις, αλλά και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και για άλλη μια φορά τολμά.

Το Ami είναι μια “σφραγίδα” αντικομφορμισμού: 2 θέσεις, 100% ηλεκτρικό, άνετο και ασφαλές, μικρό, ευέλικτο και απόλυτα προσαρμόσιμο στις εκάστοτε ανάγκες. Είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας που παίρνει τις αποστάσεις του από τους κοινότυπους κώδικες. Επίσης, το Ami είναι προσιτό σε όλους: δεν χρειάζεται δίπλωμα για να οδηγηθεί, διαθέτει πολλές και ευέλικτες προσφορές για την απόκτησή του, είτε με τη μορφή μακροχρόνιας ενοικίασης, είτε με κάποιο πρόγραμμα διαμοιρασμού (car sharing).

Για πρώτη φορά το Citroen Ami έκανε την εμφάνισή του ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τόσο μεγάλο και έντονο, που έφτασε η έκδοση παραγωγής σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά. Το Αmi είναι μια χειροπιαστή απόδειξη της διάθεσης για προσφορά λύσεων για τις αστικές μετακινήσεις και τις εκδρομές σε μικρές αποστάσεις. Προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους πυρήνες των αστικών κέντρων, ασφαλή εναλλακτική λύση έναντι των δικύκλων, των ποδηλάτων, των πατινιών, αλλά και των αστικών συγκοινωνιών και όλα αυτά, με ένα ιδιαίτερα λογικό κόστος.

Σημαντικό στοιχείο του Ami αποτελεί και το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του. Οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές και έτσι εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, έχει εξασφαλισμένη και την καθημερινή πρόσβαση στα αστικά κέντρα, με ένα εύκολο, τελείως αθόρυβο και ευχάριστο στο χειρισμό τρόπο. Η μπαταρία του των 5,5 kWh, για μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου– όπως ακριβώς και ένα smartphone.

Φυσικά, το εξαιρετικά μικρό του μήκος, μόλις 2,41 μέτρα και ο μικρός κύκλος στροφής (με διάμετρο 7,20 μέτρα), κάνουν τις αστικές μετακινήσεις και το parking, ιδιαίτερα εύκολες διαδικασίες. Την ίδια στιγμή, οι χώροι του στην καμπίνα είναι πολύ μεγάλοι, δίνοντας τη δυνατότητα άνετης μεταφοράς για δύο επιβάτες που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Η κλειστή καμπίνα του, προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ με το σύστημα θέρμανσης, προσφέρεται για χρήση και όταν κάνει αρκετό κρύο.

Το νέο Citroen Ami ξεχωρίζει και για τις πολλές δυνατότητες διαμόρφωσής του, όπως είναι τα 6 πακέτα χρωματιστών αξεσουάρ και οι προτάσεις για εξατομίκευση, που προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παίξουν, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία και να φτιάξουν το δικό τους Ami.

H διάθεση του νέου Citroen Ami στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του, ωστόσο αναμένεται να είναι άκρως συμφέρουσες, αφού το αυτοκίνητο επωφελείται από την επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Citroen Ami

Μήκος: 2,41 μέτρα
Πλάτος: 1,39 μέτρα (χωρίς τους καθρέπτες)
Ύψος: 1,52 μέτρα
Διάμετρος κύκλου στροφής: 7,20 μέτρα
Βάρος (χωρίς μπαταρία): κάτω από 425 κιλά
Βάρος (με μπαταρία): 485 κιλά
Μπαταρία: 5.5 kWh

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *