Σεισμός από το ηχητικό Βγενόπουλου στο iefimerida -Εξηγήσεις από Τσίπρα και παρέμβαση Δικαιοσύνης ζητούν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

dVvWwMpK

Σεισμό προκάλεσε το ντοκουμέντο της συνομιλίας του Ανδρέα Βγενόπουλου με την
επιχειρηματία Δ.Μ., που εμφανιζόταν ως αγγελιοφόρος της τότε προέδρου του
Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, το οποίο αποκάλυψε το ifemerida.

Η ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί εκβιασμού του με τη μέθοδο του «βιβλίου», που κατήγγειλε ο επιχειρηματίας το 2016, προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων.

Η κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αντιπερισπασμό.

Η ίδια η συνομιλία, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση, καθώς αναδεικνύει ένα παρασκήνιο πιέσεων και εκβιασμών, το οποίο πολλοί υποψιάζονταν, αλλά, χωρίς απτές αποδείξεις, έμενε σε επίπεδο φημών.
Ακούστε το ηχητικό:

ΝΔ: Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για την εκλεκτή του, κυρία Θάνου

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει
απαντήσεις για την κυρία Θάνου, που επί πρωθυπουργίας του έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να τη διορίσει τελικά πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», σημειώνει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Άδωνις Γεωργιάδης: Εδώ περιγράφεται ένα κανονικό παραδικαστικό κύκλωμα

«Αυτό είναι δυνατόν να περάσει έτσι, σαν να μη συμβαίνει τίποτα;» διερωτήθηκε, σε ανάρτησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και σχολίασε: «Εδώ περιγράφεται ένα κανονικό παραδικαστικό κύκλωμα».
ΚΙΝΑΛ: Αποκρουστικές λεπτομέρειες για πρόσωπα πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση.
«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με
αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του και ζητεί να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. «Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας», τονίζει.
Λοβέρδος για το ηχητικό Βγενόπουλου: Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης

Με ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος το ρεπορτάζ του iefimerida για το ηχητικό Βγενόπουλου.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», το οποίο, όπως αναφέρει, έγραψε χωρίς τότε να διαθέτει στοιχεία τόσο ανατριχιαστικά όσα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης πολίτης. Από το βιβλίο μου ”Απόπειρα Δολοφονίας”, χωρίς τότε να διαθέτω στοιχεία τόσο ανατριχιαστικά όσα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας για Βγενόπουλο-Παραδικαστικό στο iefimerida. Έγραφα έχοντας υπ’ όψιν τις υποθέσεις Μιωνή & Novartis».
ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός, τα στοιχεία έχουν εξεταστεί από το 2016

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια αμήχανη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με μεγάλη καθυστέρηση, μίλησε για αντιπερισπασμό, για στοιχεία που έχουν εξεταστεί από το 2016 και καλεί το iefimerida αν έχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο να το δώσει στη Δικαιοσύνη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε, για άλλη μια φορά, στο «καθεστώς Μητσοτάκη», το οποίο όσο «θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν».

«Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε λέξη για όσα αποκαλύπτονται για εκβιασμούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε λέξη για την «ταμπακιέρα» και αυτό επισήμανε σε δεύτερη
ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη για τους εκβιασμούς, τις ”βιβλιοθήκες”, τους χρηματισμούς που περιγράφονται!». «Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει.
Τι απαντά η Βασιλική Θάνου – «Αναμασούν συκοφαντίες»

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού μιλά η Βασιλική Θάνου, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της της αποκαλύψεις-σεισμό του iefimerida.gr με το ηχητικό του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το iefimerida.gr προκαλώντας πολιτικό σεισμό, κάνει λόγο για αναμάσημα «άθλιας συκοφαντίας» με στόχο να αποπροανατολιστούν οι πολίτες από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Σημειώνει ότι οι υποθέσεις αυτές «διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Υποστηρίζει ακόμη ότι η αποκάλυψη εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που προσπαθούν «να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ».

Τέλος, η κα Θάνου δηλώνει: «Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βασιλικής Θάνου:

Ανακοίνωση Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, Προέδρου Αρείου Πάγου επίτ. πρώην Πρωθυπουργός

Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του τοποθετείται για την αποκάλυψη του iefimerida περί του ηχητικού ντοκουμέντου του εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε «συναγωνισμός κυκλωμάτων» αλλά και ότι «η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε», ενώ χαρακτηρίζει την αποκάλυψη ως μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Χρειάστηκε μεγάλος και επίμονος αγώνας για να αντέξει η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου τη λαίλαπα της περιόδου 2015-2019. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένας φραγμός. Αντίθετα, φαίνεται ότι υπήρχε συναγωνισμός κυκλωμάτων.

Από την αποκάλυψη της συνομιλίας αυτής – αποκάλυψη που συνιστά μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία αλλά και δημόσιο καθήκον – προκύπτει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι τους απασχολούσε η πολιτική μου αντίδραση και κριτική.

Ευχαριστώ για τα εύσημα και λυπάμαι για το βάθος της δοκιμασίας της Δικαιοσύνης. Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε».

Νέο στοιχείο στην υπόθεση Βγενόπουλου το ηχητικό ντοκουμέντο

Αναστάτωση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις και στον χώρο της Δικαιοσύνης, επειδή φωτίζεται ένα σκοτεινό παρασκήνιο, το οποίο αφορά την κορυφή της πυραμίδας αυτού του χώρου, και γιατί υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ξανά ο φάκελος Βγενόπουλου και ο φάκελος Τσατάνη, η οποία ακόμα επιδιώκει τη δικαίωσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Και ναι, μεν, η υπόθεση Βγενόπουλου ερευνήθηκε και αρχειοθετήθηκε, αλλά το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το iefimerida είναι ένα νέο στοιχείο, το οποίο δικαιολογεί την εκ νέου εξέταση της υπόθεσης. Πολύ περισσότερο που, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, δωροδοκία θεωρείται και η απαίτηση, όχι μόνον η παραλαβή των χρημάτων.

Τα ίδια πρόσωπα στην έρευνα για λίστα Λαγκάρντ και Novartis

Τώρα που υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την εποχή εκείνη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο ρόλος των πρωταγωνιστών, καθώς τα ίδια πρόσωπα εμφανίζονται να κινούν τα νήματα σε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις της περιόδου 2015-2019, από την έρευνα της λίστας Λαγκάρντ μέχρι το σκάνδαλο Novartis. Ορισμένοι μάλιστα με άλλα κίνητρα, που απέχουν πολύ από την απόδοση δικαιοσύνης.

Η έρευνα της περιόδου Θάνου-Παπαγγελόπουλου, μιας από τις χειρότερες της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς δίχασε το σώμα και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, αλλά και των «σκελετών» που έχουν μείνει στο ντουλάπι είναι αναγκαία. Διότι αυτά τα δύο πρόσωπα απολάμβαναν ασυλία από την τότε κυβέρνηση, γεγονός που ενίσχυε την εξουσία τους και το χρησιμοποιούσαν στις υποθέσεις που τους ενδιέφεραν. Γι’ αυτό το ηχητικό Βγενόπουλου δεν αφορά μόνο την προσωπική περιπέτεια ενός επιχειρηματία, αλλά τη δημοκρατία. Γιατί όταν πάσχει μία από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες, όταν αλλοιώνονται οι θεσμοί του πολιτεύματος, η δημοκρατία κλονίζεται.

Τι αποκαλύπτει η μηνυτήρια αναφορά Βγενόπουλου

Στη μηνυτήρια αναφορά του, της οποίας έλαβε γνώση το iefimerida, ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι η γνωριμία του με τη Δ.Μ. έγινε μέσω ενός κοινού φίλου, αστυνομικού, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014. Εκείνη, η Δ.Μ., προθυμοποιήθηκε να τον φέρει σε επαφή με τη Θάνου. Πράγματι, στις 23 Σεπτεμβρίου, η Δ.Μ. «συνοδευόμενη από την κυρία Θάνου ήρθαν να με συναντήσουν στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου “Υγεία”, το οποίο ανήκει στον Όμιλο της MIG».

Η Θάνου, η οποία τότε ήταν αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, του είπε ότι μίλησε με τον εισαγγελέα Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η προκαταρκτική εξέταση ώστε να λήξει η σχεδόν δίχρονη «ομηρία» του.

Ο εισαγγελέας δυσφόρησε με την παρέμβαση αυτή, καθώς, όπως λέει ο Βγενόπουλος στην ηχογραφημένη συνομιλία, η Θάνου «τον έβγαλε από μια συνάντηση που ήταν, και φώναζε μετά ο Ελευθεριάνος, το ‘λεγε δεξιά και αριστερά». Και όταν ο επιχειρηματίας τον συνάντησε, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας, εκείνος του είπε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βοηθούν, γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν και πολλές άλλες υποθέσεις που χειρίζονται και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».

«Κάτι περιμένει σε αναγνώριση της βοήθειάς της»

Την επόμενη ημέρα η Δ.Μ. του μετέφερε μήνυμα ότι η Θάνου «κάτι περιμένει σε αναγνώριση της βοήθειάς της». Ο Βγενόπουλος της έστειλε ένα ασημικό, δώρο για τα Χριστούγεννα.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο σιωπής, η Δ.Μ. επανήλθε την παραμονή της ανάληψης των καθηκόντων της Θάνου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, τον Αύγουστο του 2015. Μετέφερε ξανά μήνυμα της Θάνου, ότι «τώρα που έχει γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός», θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά τον Βγενόπουλο «σε ό,τι επιθυμούσε». Εκείνη την περίοδο του τηλεφώνησε και ο γιος της Θάνου, ο οποίος είναι δικηγόρος. «Μου συστήθηκε ως “γιος της πρωθυπουργού” και μου ζήτησε συνάντηση». Ο επιχειρηματίας προτίμησε να μην τον συναντήσει.

Κατά τη διάρκεια του 2016, ο Βγενόπουλος συναντήθηκε με τη Δ.Μ. στο γραφείο του 17 φορές, όπως προκύπτει από το ημερολόγιό του, και πολλές άλλες συνομίλησαν τηλεφωνικά.

Η συνομιλήτριά του τού μετέφερε το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων στην υπόθεση της πειθαρχικής έρευνας που είχε παραγγείλει η ίδια η Θάνου κατά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, επειδή αρχειοθέτησε σκέλος της υπόθεσης Βγενόπουλου. Επιπλέον, την εκτίμηση της προέδρου του Αρείου Πάγου ότι «η κυρία Τσατάνη έχει πράξει καθ’ όλα νομίμως» και ότι η ίδια έχει ήδη βγάλει επί της ουσίας απόφαση περί αρχειοθέτησης της σχετικής υπόθεσης, αλλά «δεν μπορεί να την ανακοινώσει για να μην εκθέσει τους κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο στις τοποθετήσεις που θα έκαναν σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή (…). Μεταξύ αυτών που μετέφερε η κυρία Μ. για λογαριασμό της κυρίας Θάνου περιλαμβάνονταν και εκφράσεις της κυρίας Θάνου του τύπου “έχω προσπαθήσει να καλύψω τον Παπαγγελόπουλο όσο μπορώ, αλλά τελικά εγώ δεν θα παρανομήσω και θα εκτεθώ για χάρη του” και “πες στον κ. Βγενόπουλο ότι και για τους συνεργάτες του και γι’ αυτή την υπόθεση όλα θα πάνε καλά και ότι εγώ είμαι φίλη του” κ.λπ.».

Η διαδικασία του «βιβλίου» και της «βιβλιοθήκης»

Λίγες ημέρες προτού συζητηθούν στα αρμόδια τμήματα του Αρείου Πάγου (5 και 6 Απριλίου 2016) οι εφέσεις των συνεργατών του κατά της απόφασης για την έκδοσή τους στην Κύπρο, η Δ.Μ. πήγε στο γραφείο του Βγενόπουλου.

Και συνεχίζει ο Βγενόπουλος στη μηνυτήρια αναφορά: «Μου μετέφερε ότι η κυρία Θάνου θέλει συγκεκριμένα να μάθει αν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω τη διαδικασία του “βιβλίου”. Όταν τη ρώτησα τι είναι αυτό, μου είπε ότι πρέπει να δείξω την εκτίμησή μου για τη βοήθεια που μου προσφέρει η κυρία Θάνου κάνοντάς της δώρο ένα βιβλίο όπου ανάμεσα στις σελίδες του θα πρέπει να βάλω έναν αριθμό χαρτονομισμάτων. Στην ερώτησή μου πόσα χαρτονομίσματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα βιβλίο και για τι ποσό μιλάμε, μου είπε ότι καθ’ υπολογισμόν μπορεί να χωρέσουν 50.000 ευρώ. Στην επόμενη ερώτησή μου ποιος θα παραλάβει το βιβλίο, μου απάντησε ότι παλιά η κυρία Θάνου τα έπαιρνε η ίδια, αλλά τώρα θα το παραλάβει ο γιος της, και ότι η ίδια μεσολαβεί μόνο για να με βοηθήσει και δεν θέλει καμία ανάμειξη». Ο Βγενόπουλος της είπε ότι θα το σκεφτεί εφόσον οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου θα ήταν δίκαιες, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να μη βλάψει τα στελέχη του.

Δύο ημέρες μετά, η Δ.Μ. επισκέφθηκε εκ νέου τον επιχειρηματία και του μετέφερε τις ευχαριστίες της Θάνου για την ανταπόκρισή του στη διαδικασία του «βιβλίου». «Αλλά ήθελε να της πω “το μέγεθος της βιβλιοθήκης που θα της προσέφερα” και ότι η παράδοση της βιβλιοθήκης πρέπει να γίνει προ της συζήτησης των υποθέσεων του Αρείου Πάγου».

Εκεί, ο Βγενόπουλος συνειδητοποίησε ότι η Θάνου επιχειρούσε να του αποσπάσει «ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό», όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά, και είπε στη Δ.Μ. ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, στηριζόμενος και στη δική της μαρτυρία. Εκείνη τρομοκρατήθηκε, όπως περιγράφει στη μηνυτήρια αναφορά του ο Βγενόπουλος, του είπε ότι η ίδια θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις αντιδράσεις του στην κυρία Θάνου. Όταν τη ρώτησε ποια θα είναι η στάση της, αν προχωρούσε σε καταγγελία στη Δικαιοσύνη, η Δ.Μ. του απάντησε ότι δεν μπορούσε να πει την αλήθεια και θα έλεγε ότι τα έβγαζε όλα από το μυαλό της και θα έβγαινε παραμυθατζού. Ταυτόχρονα, όμως, αρνούνταν ότι ζήτησε τα χρήματα για λογαριασμό της και έλεγε ότι θεωρεί ατιμία να στραφεί κατά του Βγενόπουλου. Τελικώς, ο επιχειρηματίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά

 

.iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *