Άρης – ΠΑΟΚ: «Αφεντικό» της πόλης είναι οι «κίτρινοι» (πίνακας)

5443448-768x511

Ο Άρης έχει πάρει για τα καλά τον… αέρα του ΠΑΟΚ – Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να νικήσει τους «κίτρινους» εδώ και 7 ματς σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, με τα στοιχεία να δείχνουν ξεκάθαρα ποιος είναι «αφεντικό» στη Θεσσαλονίκη

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τραβάει πάντοτε τα βλέμματα. Ένα Άρης – ΠΑΟΚ είναι ικανό να… σηκώσει όλη την πόλη στο πόδι. Σε όποια αγωνιστική κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, για όποιο άθλημα και αν μιλάμε, το ενδιαφέρον είναι δεδομένα τεράστιο.

Το χθεσινό (20/2) ματς της 24ης αγωνιστικής ήρθε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0). Η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε κανέναν από τους δύο συλλόγους. Ο μεν Άρης παραμένει εκτός play off, ενώ ο ΠΑΟΚ φαίνεται να χάνει οριστικά το… τρένο του τίτλου. Στο -11 από τον Ολυμπιακό. Μία διαφορά που στην Ελλάδα… απλά δεν ανατρέπεται.

Ο Άρης έχει μετατραπεί σε… κακό δαίμονα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Φέτος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει μόλις έναν βαθμό σε δύο ματς απέναντι στους «κίτρινους». Αυτόν που πήρε χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στην Τούμπα (28/11) ο Άρης έφτασε σε ένα σπουδαίο «διπλό» με σκορ  1-0. Σε ένα άκρως επεισοδιακό ματς.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τη φετινή χρονιά που ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται πάρα πολύ κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του. Ο Άρης έχει πάρει για τα καλά τον… αέρα των «ασπρόμαυρων». Στα κρίσιμα ματς των τελευταίων τριών χρόνων ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να πάρει νίκες.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει ούτε μία νίκη κόντρα στον Άρη στα 7 τελευταία παιχνίδια κανονικής διάρκειας στη Superleague. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» είναι αήττητοι στην Τούμπα για 4 σερί ματς regular season. Με 3 ισοπαλίες και 1 νίκη. Ενώ στο «Βικελίδης» μετράνε 2 νίκες και 1 ισοπαλία στα 3 πιο πρόσφατα. Συνολικά, εντός-εκτός έδρας, ο Άρης έχει 3 νίκες, ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα. Μιλάμε πάντα για κανονική διάρκεια. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έχει να νικήσει σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης από τις 21 Οκτωβρίου 2018!

Από εκεί και πέρα, αν βάλουμε στην εξίσωση και τα play off, τότε το ρεκόρ στα 11 τελευταία παιχνίδια είναι: Άρης 3 νίκες, ΠΑΟΚ 3 νίκες και 5 ισοπαλίες. Αλλά οι τρεις νίκες του «Δικεφάλου» είναι σε πλήρως αδιάφορους βαθμολογικά αγώνες, καθώς ο τίτλος του πρωταθλητή είχε ήδη κριθεί. Στα κρίσιμα και τα ματς που πραγματικά μετράνε, «αφεντικό» είναι ένας. Και είναι ο Άρης!

Δείτε τον σχετικό πίνακα με τα πιο πρόσφατα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ:

Απολαύστε μερικά από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια:

Η τρομερή τεσσάρα που έβαλε στοπ στο αήττητο 51 αγώνων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...