Οταν οι Beatles μπήκαν στο στούντιο και τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη [βίντεο]

ap_631104034-

Σαν σήμερα το 1963 ακούστηκε από το ραδιόφωνο του ΒΒC το «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη, από τους Beatles, ως «Honeymoon Song».

Ηταν τέλη του 1958 όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το βασικό θέμα της ταινίας του βρετανού σκηνοθέτη Μάικλ Πάουελ «Luna De Meil» («Honeymoon» στα αγγλικά, «Νύχτα Γάμου» στα ελληνικά), με πρωταγωνιστές τον Άντονι Στιλ και τη Λουντμίλα Τσερίνα.
Από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη προέκυψε και το τραγούδι των τίτλων της ταινίας το «Honeymoon Song», σε στίχους του Γουίλιαμ, το οποίο ερμήνευσε ο ιταλός τραγουδοποιός Μαρίνο Μαρίνι με το κουαρτέτο του.
Στην Ελλάδα το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», σε στίχους Βασίλη Καρδή (ψευδώνυμο του Νίκου Γκάτσου) και ερμηνεύτρια τη Γιοβάνα.

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC»Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC»

Την ερμηνεία του Μαρίνι άκουσε ο Πολ Μακάρτνεϊ, του άρεσε και πρότεινε στα τρία υπόλοιπα «σκαθάρια» να ηχογραφήσουν το τραγούδι του Θεοδωράκη για τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «Pop Go The Beatles».

Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στα στούντιο του BBC στο Λονδίνο στις 16 Ιουλίου 1963 και σ’ αυτή συμμετείχαν οι: Πολ ΜακΚάρτνεϋ (φωνητικά, μπάσο), Τζον Λένον (κιθάρα), Τζορτζ Χάρισον (κιθάρα) , Ρίνγκο Σταρ (ντραμς).

Δείτε τους Beatles να τραγουδάνε Μίκη Θεοδωράκη

Η εκδοχή των Beatles μεταδόθηκε από τα ερτζιανά στις 8 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς και παρέμεινε στα συρτάρια του BBC έως τις 30 Νοεμβρίου 1994, οπότε συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *