Να γιατί πρέπει να αφήνεις πάντα το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ανοιχτό

ntoulapaki sinodigou (1)

Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου χρησιμεύει για την προστασία πολύτιμων αντικειμένων και αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται στόχος των ληστών.

Η διάρρηξη ενός αυτοκινήτου είναι και η εγκληματική ενέργεια με το μικρότερο ρίσκο για έναν ληστή, ο οποίος αποκτά άμεσα πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος και μπορεί μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να κλέψει ό,τι του φανεί πολύτιμο.

Από τους κύριους και πιο εμφανείς στόχους των κλεφτών στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου είναι το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Σε αυτό οι κάτοχοι και χρήστες ενός αυτοκινήτου αποθηκεύουν συνήθως τα έγγραφα του οχήματος και σε πολλές περιπτώσεις πολύτιμα αντικείμενα που έχουν πάρει μαζί τους αλλά μπορεί να μην χρειάζονται όταν παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, όπως για παράδειγμα γυαλιά ηλίου, tablet ή ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο.

Το ντουλαπάκι είναι ένα ασφαλές σημείο για την φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων, ακόμη περισσότερο εκείνα τα ντουλαπάκια που φέρουν και κλειδαριά. Ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για τους κακοποιούς, οι οποίοι γνωρίζουν επίσης πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούνται.

Η γερμανική αστυνομία συμβουλεύει λοιπόν οδηγούς και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην αφήνουν ποτέ πολύτιμα αντικείμενα στο ντουλαπάκι όταν εξέρχονται από το αυτοκίνητο. Μάλιστα οι Γερμανοί προχωρούν ένα βήμα παραπέρα συμβουλεύοντας τους οδηγούς να αφήνουν το ντουλαπάκι του ταμπλό ανοιχτό.

Έτσι οι κακοποιοί θα έχουν άμεση οπτική «πρόσβαση» στα αντικείμενα που φυλάσσονται εκεί και εφόσον αυτά δεν έχουν κάποια αξία για τους ίδιους, η πιθανότητα να διαρρήξουν το αυτοκίνητο για να αποσπάσουν κάτι από αυτό μειώνεται δραστικά.

Η γερμανική αστυνομία, όπως φυσικά και η ελληνική, συμβουλεύουν επίσης τους οδηγούς να μην αφήνουν ποτέ πολύτιμα αντικείμενα σε κανένα σημείο της καμπίνας και να τα παίρνουν μαζί τους όταν σταθμεύουν το αυτοκίνητό.

Κατά τα άλλα οι οδηγοί πρέπει να φροντίσουν να κλειδώσουν όλες τις πόρτες όταν σταθμεύουν -και το πορτμπαγκάζ-, να κλείνουν εντελώς τα παράθυρα και εφόσον μπορούν να μην αφήνουν το αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία με χαμηλό φωτισμό αλλά σε όσο πιο πολυσύχναστη περιοχή γίνεται, η οποία παράλληλα φωτίζεται επαρκώς.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *