Η Ferrari το νέο «λιμάνι» του L. Hamilton; Πιο κοντά από ποτέ στο Μαρανέλο ο Βρετανός

hamilton-ferrari (2)

Φήμες θέλουν τον L. Hamilton να εξετάζει και μάλιστα σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακίνησής του στην ομάδα της Ferrari με σκοπό να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση του όγδοου τίτλου της καριέρας του.

Το αποκαρδιωτικό ξεκίνημα της Mercedes AMG Petronas το 2023, μετά από μια καταστροφική χρονιά, όπως αυτή του 2022, έχει ανοίξει έναν νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με το ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον, όχι μόνον των Γερμανών αλλά και του L. Hamilton.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από το… ανθρώπινο λάθος του M. Massi, βλέπει την ομάδα του να χάνει την επαφή της με την κορυφή, αδυνατώντας επί της ουσίας να «ξεκλειδώσει» τους νέους κανονισμούς και τις προδιαγραφές που τέθηκαν σε ισχύ το 2022.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσεις τις έντονες αναπηδήσεις που παρουσίαζε το μονοθέσιο της Mercedes AMG Petronas καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των δύο πιλότων της γερμανικής ομάδας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι σε σαφώς ταχύτερους συνδυασμούς.

Βέβαια το 2022 έκλεισε με τη Mercedes να βελτιώνεται σημαντικά, γεγονός που γέννησε την ελπίδα ότι στη φετινή σεζόν θα βρεθεί ξανά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του grid, δίνοντας τη δυνατότητα στους Hamilton και Russell να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη, με τους Γερμανούς να επενδύουν στην αρχιτεκτονική-σχεδιαστική λογική, με απογοητευτικά αποτελέσματα.

Κι αν για τον G. Russell ο χρόνος μπορεί λειτουργήσει υπέρ του, για τον L. Hamilton αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό. Στα 39 χρόνια του ο Βρετανός βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μείνει μακριά και τη φετινή χρονιά από τη νίκη, πόσο μάλλον από έναν τίτλο που θα του επιτρέψει να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ.

Επί της ουσίας για τον L. Hamilton υπάρχουν τρεις επιλογές, με τις δύο από αυτές να προϋποθέτουν ότι οι δρόμοι του Βρετανού και της Mercedes θα χωρίσουν.

Με το σενάριο την αποχώρησης του Hamilton από την ενεργό δράση να είναι πάντα πιθανόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Βρετανός θα αναζητήσει την τύχη του σε μια άλλη ομάδα και δη στη Ferrari.

Το φλερτ ανάμεσα στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και την ιταλική ομάδα κρατάει χρόνια και μπορεί μέχρι πρότινος οι πιθανότητες μετακίνησής του στο Μαρανέλο να ήταν λιγοστές, τη δεδομένη χρονική στιγμή ωστόσο ο Hamilton φαντάζει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη Ferrari.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο L. Hamilton είχε δηλώσει ότι το να ντυθεί στα κόκκινα αποτελεί ένα όνειρο για κάθε πιλότο και ένας στόχος που μένει να επιτευχθεί, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα σε έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της Mercedes.

Τα τελευταία 24ωρα, λοιπόν, έχουν πυκνώσει οι φήμες που θέλουν τον L. Hamilton να προσεγγίζει εκ νέου της Ferrari να συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο μετακίνησής του εκεί. Ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν ότι ο Βρετανός είναι πιθανόν να μετακομίσει στο Μαρανέλο είναι και ο πρώην πιλότος της Formula 1 και δημοσιογράφος Martin Brundle, o οποίος μάλιστα θεωρεί ότι κομβικής σημασίας για τις αποφάσεις του Βρετανού θα παίξει και η οικογένειά του και ειδικότερα ο πατέρας του.

Μάλιστα ο Brundle έφερε ως παράδειγμα τον M. Schumacher και τον A. Senna οι οποίοι παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, αναζήτησαν την τύχη του σε άλλες ομάδες, στοχεύοντας σε περισσότερες νίκες και τίτλους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του L. Hamilton με την ομάδα της Mercedes λήγει τη φετινή σεζόν και μένει να αποδειχθεί αν ο Βρετανός θα συνεχίσει να φοράει το αστέρι στο στήθος του ή αν θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό μονοπάτι.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *