Το πιο ακριβό βινύλιο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

58f8a96ca2284469d0ca881e26f52d68_L

Τόσα χρήματα για έναν δίσκο βινυλίου; Κι όμως ναι, είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για το περίφημο White Album των Beatles που πουλήθηκε σε δημοπρασία του Beverly Hills.

Η ιδιαιτερότητά του είναι πως η κόπια του άλμπουμ έφερε τον αριθμό No. 0000001 και ανήκε στον Ringo Starr. Γύρω από το πρώτο αυτό αντίτυπο είχε αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία…

Το βινύλιο του 1969 βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση καθώς φυλάσσονταν σε θησαυροφυλάκιο για 35 χρόνια. Το τελικό ποσό των 790.000 δολαρίων προκύπτει κατόπιν παρέμβασης της Guiness World Records που διορθώνει τις φήμες που έκαναν λόγο για 910.000 δολάρια.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως έσοδα του ιστορικού αυτού White Album των Beatles κατέληξαν στο φιλανθρωπικό οργανισμό Lotus Foundation που δημιουργήθηκε από τον Ringo Starr και τη γυναίκα του, την αμερικανίδα ηθοποιό και μοντέλο Barbara Bach.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *