Ερχονται στην Ελλάδα 1000 ΑΤΜ για Bitcoin

mixanimata-bitcoin-tha-egkatastathoun-stin-ellada.w_l

Μηχανήματα αυτομάτων συναλλαγών σε bitcoin θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του CNBC.

Η BTCGreece, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «η πρώτη εταιρία συναλλαγών με bitcoin στη χώρα», σχεδιάζει να εγκαταστήσει 1.000 Bitcoin ATM σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Cubits, την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των Bitcoin.

O Θάνος Μαρίνος, ιδρυτής της BTCGreece δήλώνει στο CNBC πως τα πρώτα ΑΤΜ θα εμφανιστούν τον Οκτώβριο. «Είναι το όραμά μου να δημιουργήσω ένα σύστημα συναλλαγών για Bitcoin στην Ελλάδα» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο και πρόσθεσε: «Αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, θα λειτουργήσουμε τα πρώτα ATM τον Οκτώβριο του 2015».
Οπως σχεδιάζει ο κ. Μαρίνος, τα ATM θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν τα νομίσματά τους σε Bitcoin και – ενδεχομένως – το αντίστροφο. Ο ίδιος λέει ότι 300 καταστήματα έχουν ζητήσει να εγκαταστήσουν στους χώρους τους τέτοια μηχανήματα. «Θέλουμε να το κάνουμε προσεκτικά» δηλώνει και τονίζει ότι νέες ανακοινώσεις θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *