Διαφορά 10 μονάδων της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις -Αρνητικοί οι πολίτες για τις Πρέσπες

rass-proth_0

Προβάδισμα περίπου 10 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%, ενώ σε αυτή της Rass για το in.gr η διαφορά είναι στο 9,8%.

Pulse: Προβάδισμα 10,5% για την ΝΔ με 33% 

Σύμφωνα με την Pulse, η ΝΔ συγκεντρώνει 33% (33,5% στην προηγούμενη), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% (23%), η Χρυσή Αυγή περνάει στην τρίτη θέση με 8% (7%), το ΚΙΝΑΛ παίρνει 6,5% (7%), το ΚΚΕ 5,5% (6%). Η Ένωση Κεντρώων παίρνει 2% και από 1% ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΟΣ.

Να σημειωθεί το σταθερό 2% της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 13,5% (11,5%).

Στην παράσταση νίκης, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διευρύνει τη διαφορά του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το 59% προβλέπει νίκη της ΝΔ (57% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και το 22% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (25%).

Rass: Στις 9,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στην δημοσκόπηση της Rass, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,6% (διαφορά 9,8%). Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,8%, το ΚΚΕ με 7,4%, η Χρυσή Αυγή με 7,2%, ενώ εκτός μένουν Ενωση Κεντρώων (2,4%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (1,6%) και Ελληνική Λύση (1,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12,1%

Στην παράσταση νίκης το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι συντριπτικό καθώς συγκεντρώνει το 75%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 17,2%.

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι πολίτες

Αρνητικοί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών εμφανίζονται οι πολίτες και στις δύο δημοσκοπήσεις.

Σε ερώτηση της Pulse «Πώς θα χαρακτηρίζατε σήμερα τη συμφωνία των Πρεσπών;», οι ερωτηθέντες έχουν κατά 62% αρνητική γνώμη, το 27% και το 11% δεν απαντάει.

Στη δημοσκόπηση της Rass και σε ερώτηση «Θέλετε το κόμμα που θα ψηφίσετε να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών;», το συντριπτικό 95,6% λέει ότι θέλει το κόμμα του καταψηφίσει τη συμφωνία, ενώ μόλις το 4,1 λέει «ναι» στην υπερψήφιση. Οπως είναι φανερό, οι Ελληνες δεν θέλουν τη συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *