Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας

2018-09-13T100631Z_1361868473_RC197203E820_RTRMADP_3_EU-MACEDONIA

Για «μια και μοναδική Μακεδονία» έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων MKD ο Ζόραν Ζάεφ, ένα σχόλιο που προκάλεσε αίσθηση και έρχεται μόλις μερικές ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του δημοσιογράφου του σκοπιανού πρακτορείου για την άποψη του περί του διχασμού των Σκοπιανών της Διασποράς σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα και την ενδεχόμενη ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ο Ζόραν Ζάεφ απάντησε:

«Λυπάμαι πραγματικά που ο διχασμός στη Διασπορά είναι μεγαλύτερος από ό,τι στο εσωτερικό της χώρας σε σχέση με το δημοψήφισμα. Στα Σκόπια η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα ψηφίσει «Ναι», ωστόσο πιστεύω ότι και το μεγαλύτερο μέρος της Αντιπολίτευσης θα ψηφίσει επίσης «Ναι» και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι θετικό.(…) Θα ήθελα να τονίσω σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρη τη σκοπιανή διασπορά ότι η Μακεδονία επιτέλους θα εκπληρώσει το όνειρο των πατεράδων και των παππούδων μας. Να γίνουμε μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο, μια χώρα όπου ζει ο Μακεδονικός λαός, ο οποίος θα αναγνωρίζεται από όλους, με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που κανείς δε θα μπορεί να αρνηθεί ποτέ και με αναγνωρισμένη Μακεδονική γλώσσα. Κανείς δε θα μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη της Μακεδονικής ταυτότητας πλέον! Πρέπει όλοι μας να είμαστε περήφανοι για αυτό»

Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του Ζάεφ με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Ουάσινγκτον.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...