Γάλα καμήλας, μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία [εικόνες]

ap_1926022959-708

Μετά την Αμερική σειρά έχει η Αυστραλία, όπου σήμερα η ζήτηση για γάλα καμήλας ξεπερνά κάθε προσφορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, συνήθως οι φάρμες εκτροφής καμηλών ανοίγουν για να αποτελέσουν μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος, σύντομα όμως εξελίσσονται σε ιδιαίτερα δυναμικές επιχειρήσεις.

«Το γάλα καμήλας καταναλώνεται από τον άνθρωπο εδώ και 6.000 και πλέον χρόνια, πολύ πριν αρχίσει η κατανάλωση του αγελαδινού. Μην εκπλαγείτε εάν τα επόμενα πέντε χρόνια δείτε σημαντική αύξηση της παραγωγής του στην Αυστραλία», προβλέπει ο Τζον Χάρβεϊ, επικεφαλής αγροτικών ερευνών μεγάλης εταιρίας.

Ήδη αρκετές γαλακτοπαραγωγικές φάρμες εξημερώνουν άγριες θηλυκές καμήλες για να τις χρησιμοποιήσουν στην παραγωγή γάλακτος.

Εκτός από γάλα, οι κτηνοτρόφοι παράγουν επίσης τυρί, γιαούρτι, παγωτό, γάλα σε σκόνη, καθώς και προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Οι κτηνοτρόφοι Γουόργουικ και Γκριν μετέφεραν το κοπάδι τους που αποτελείται από 48 καμήλες από την έρημο βόρεια της Αδελαϊδας στην παραλιακή πόλη Ρομπ, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία έναν τουριστικό χώρο. Όπως δηλώνουν, η βιομηχανία αυτού του είδους είναι ακόμα στα σπάργανα στην Αυστραλία, όμως καθημερινά όλο και περισσότερα προϊόντα από γάλα καμήλας κερδίζουν πελατεία σε πολλές πολιτείες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *