Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος -Ποιοι εργαζόμενοι θα είναι απαραίτητοι τα επόμενα χρόνια

epaggelma melontos

Η μεταμόρφωση των αυτοκινήτων σε smartphones με ρόδες φέρνει στο προσκήνιο δύο επαγγέλματα που με το πέρασμα του χρόνου γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση.

Η τεχνολογία έχει διεισδύσει για τα καλά στη ζωή μας, αλλάζοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τα αυτοκίνητα να είναι αδύνατον να αποτελούν εξαίρεση.

Προϊόντος του χρόνου, τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε smartphones πάνω σε ρόδες «σερβίροντάς» μας υπηρεσίες που πριν μία δεκαετία προέβαλαν ως προιόντα επιστημονικής φαντασίας.

Στις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο των τεσσάρων τροχών έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και κορυφαία πρόσωπα της αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία έχουν καταγράψει την εξελεγκτική πρόοδο των αυτοκινήτων που μεταμορφώνονται σε προϊόντα software.

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ένα αυτοκίνητο μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων λογισμικού, η αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα, και οχήματα έχουν αρχίσει να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους (Vehicle to Vehicle) όσο και με τις υποδομές (φανάρια κ.ο.κ.)

Για την εξέλιξη και τη συνεχή βελτίωση, ωστόσο, των παραπάνω τεχνολογιών απαιτείται η επιστράτευση χιλιάδων ανθρώπων που εξειδικεύονται στο software. Πρόκειται για τους προγραμματιστές και τους μηχανικούς λογισμικού, δύο επαγγέλματα που ήδη γνωρίζουν τεράστια ζήτηση στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το Forbes, μια γρήγορη ματιά στις επίσημες ιστοσελίδες των General Motors και Ford αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η πρώτη αναζητά 283 μηχανικούς λογισμικού και η δεύτερη 364.

Η μεγάλη ζήτηση για τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, φυσικά, συνοδεύεται και από ιδιαίτερα ελκυστικούς μισθούς που αποτελούν δέλεαρ για κάθε εργαζόμενο.

Παράλληλα, όσο τα αυτοκίνητα απομακρύνονται από το hardware, μεταβαίνοντας σε ένα καθεστώς software, τόσο θα πληθαίνουν οι ευκαιρίες για τους μηχανικούς λογισμικού και τους προγραμματιστές, αναδεικνύοντας τα εν λόγω επαγγέλματα ανάμεσα στο πιο περιζήτητα, στο εγγύς μέλλον.

Μηχανικούς λογισμικού αναζητά κατά καιρούς και η Tesla στη χώρα μας, προκειμένου να στελεχώσει -μεταξύ άλλων- το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Δημόκριτο, στην Αγία Παρασκευή.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *