Συνταγή για φωλιές μελιτζάνας με γέμιση ζυμαρικών -Πρωτότυπο και ωραίο

melitzana1.jpg

Mία ευφάνταστη συνταγή για φωλιές μελιτζάνες με γέμιση ζυμαρικών.

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα λαχανικά και πρωταγωνιστούν σε αμέτρητα πιάτα της ελληνικής κουζίνας καθώς ταιριάζουν με τις μεσογειακές γεύσεις που προτιμούμε.

Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία φοβερή συνταγή για φωλιά μελιτζάνας γεμιστή με ζυμαρικά και λαχταριστή σάλτσα κιμά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για όταν έχετε περίσσια σάλτσα από κάποιο άλλο γεύμα που μαγειρέψατε και θέλετε να την αξιοποιήσετε με δημιουργικό τρόπο. Πρόκειται για ένα γεύμα πεντανόστιμο και πέρα για πέρα χορταστικό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Mπορείτε πολύ εύκολα να τις παγώσετε τυλίγοντας την κάθε φωλιά σε μία μεμβράνη και να τις φυλάξετε για να τις απολαύσετε όποτε θέλετε.
Υλικά

2 Μελιτζάνες μέτριες
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
220 γρ κιμά
Φρέσκος μαϊντανός, για γεύση
2 1/2 κούπες ντοματίνια, το καθένα κομμένο στη μέση
220 gr σάλτσα ντομάτας
1/4 κιλού ζυμαρικά, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
Περίπου 110 γρ Mozzarella για από πάνω
Τριμμένη παρμεζάνα για από πάνω
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά με λίγο ελαιόλαδο για από πάνω

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κιμά και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε τις δύο μελιτζάνες στη μέση. Βγάλτε τα εσωτερικά με ένα κουτάλι (προσέχετε να μην μπείτε πολύ βαθιά και τρυπήσετε τη μελιτζάνα). Αφήστε λίγο σαρκία μελιτζάνας στα πλάγια. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Όταν μαλακώσει, προσθέστε το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.

Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε το κιμά, τον φρέσκο μαϊντανό, τις ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας .

Αφήνουμε να φουσκώσει λίγο και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για 1/2 την ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Όταν είναι έτοιμο, θα ρίξετε όλο το τηγάνι με τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και θα τα αφήσετε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, όσο σιγοβράζει η σάλτσα, τρίβουμε τις μελιτζάνες με λάδι μέσα και έξω, με λάδι και αλάτι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά να μαλακώσουν. Μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, η σάλτσα πρέπει να γίνει.

Όταν γίνουν οι ψητές μελιτζάνες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Γεμίζουμε τις βάρκες με το μείγμα των ζυμαρικών μελιτζάνας και προσθέτουμε μοτσαρέλα και ξυρισμένη παρμεζάνα από πάνω και λίγη φρυγανια μουσκεμένη με λάδι και μαϊντανό μέχρι πάνω και ψήνουμε στους 180 για περίπου 25 λεπτά.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *