Αντρικά πουκάμισα που κάθε άντρας πρέπει να έχει!

antrika-poukamisa-1

Κάθε άντρας έχει στην ντουλάπα του τουλάχιστον ένα πουκάμισο. Είναι από τα αντρικά ρούχα που σου χαρίζουν κομψότητα και στυλ. Μπορεί να το φοράς καθημερινά στην δουλειά σου ή να είσαι από αυτούς που μόνο εάν τύχει να πας σε κάποιον γάμο το επιλέγεις.

Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και αν ανήκεις υπάρχουν κάποια πουκάμισα που πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου. Αν δεν είσαι ιδιαίτερος λάτρης του αντρικού outfit με πουκάμισο μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μια προσπάθεια;

 πουκάμισα που πρέπει να υπάρχουν στην αντρική ντουλάπα

1. Πουκάμισο με γιακά και κουμπιά

αντρικό λευκό πουκάμισο με κουμπιά και γιακά

Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό πουκάμισο που όλοι οι άντρες πρέπει να έχουν ένα. Συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο ενώ η πιο σημαντική λεπτομέρεια είναι ο γιακάς του. Το πουκάμισο αυτό μπορεί να φορεθεί από το πρωί στην δουλειά μέχρι κάποιο απογευματινό ραντεβού.

Επίλεξε ανοιχτές αποχρώσεις εάν το θέλεις για πιο επίσημους λόγους ή πιο σκούρες για την καθημερινότητα σου. Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να έχεις τουλάχιστον ένα άσπρο ή μαύρο χρώμα από αυτό το πουκάμισο αφού αποτελούν all time classic κομμάτια.

 

2. Αντρικό Πουκάμισο κοστουμιού

αντρικό πουκάμισο που συνδυάζεται με κοστούμι

Σίγουρα εάν δεν φοράς κοστούμι δεν θα σε ωφελήσει και πολύ. Επειδή όμως σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποια στιγμή κοστούμι, πρέπει να πάρεις και το ανάλογο πουκάμισο. Είναι ένα πουκάμισο που δύσκολα συνδυάζεται με κάτι άλλο πέραν του κοστουμιού, όμως με αυτό ταιριάζει τέλεια και σου δίνει κομψότητα.

Ουσιαστικά είναι εκείνο το πουκάμισο που είναι πιο ψιλό του ύφασμα του από το κανονικό, ψηλό γιακά για να φορέσεις γραβάτα ή παπιγιόν. Απαραίτητο αξεσουάρ σε ένα τέτοιο πουκάμισο είναι τα μανικετόκουμπα.

 

3. Εμπριμέ πουκάμισο με ανοιχτό γιακά

εμπριμέ αντρικό πουκάμισο

Είναι ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες που θέλεις να είσαι άνετος και στιλάτος. Τα πουκάμισα αυτά έχουν κοντό μανίκι και ανοιχτό γιακά -γνωστά ως cuban shirts, ενώ μπορείς να τα βρεις σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων και σε εντυπωσιακούς συνδυασμούς αυτών.

Φυσικά είναι ένα πουκάμισο που μπορείς να το φορέσεις στις απογευματινές σου βόλτες με τους φίλους ή την οικογένεια σου. Θα πρέπει να προσέξεις πως θα το συνδυάσεις για να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Επειδή λοιπόν είναι ένα πουκάμισο με έντονα μοτίβα το προτιμότερο είναι να βάλεις μία μονόχρωμη βερμούδα από κάτω.

4. Χοντρό Πουκάμισο

λαδί αντρικό πουκάμισο από πιο χοντρό ύφασμα

Την εποχή που κάνει πολύ ζέστη για παλτό αλλά κρύο για να βγεις με το κοντομάνικο, το πουκάμισο αυτό θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση. Ουσιαστικά είναι το πουκάμισο με πιο χοντρό ύφασμα που μπορείς να το φορέσεις πάνω από άλλα πουκάμισα ή μπλουζάκια, σαν ζακέτα.

Αυτό που κάνει το πουκάμισο αυτό να αξίζει μία θέση στην ντουλάπα σου είναι η απλότητα του. Διάλεξε ένα σε μπλε ή γκρι για μία βραδινή έξοδο ή πιο γήινες αποχρώσεις, όπως μπεζ, λαδί ή καφέ για τις πρωινές σου δραστηριότητες.

5. Πουκάμισο-φανέλα

καρό αντρικό πουκάμισο φορεμένο με λευκό μπλουζάκι

Πριν τρομάξεις να σου πω ότι η φανέλα είναι ύφασμα. Μιλάω λοιπόν για ένα πουκάμισο που είναι πιο χοντρό από τα κλασσικά, επομένως μπορείς να το φοράς μόνο τον χειμώνα. Συνήθως θα το βρεις σε καρό μοτίβο και μπορείς να το συνδυάσεις με ένα λευκό T-shirt ή με πουκάμισο, ένα κλασσικό τζιν και αθλητικά παπούτσια. Είναι ότι πρέπει εάν θέλεις να είσαι ζεστός αλλά να μην χάσεις και το στυλ σου.

6. Πουκάμισο δουλειάς

καθημερινό αντρικό πουκάμισο για την δουλειά

Καλό θα ήταν στην ντουλάπα σου να διαχωρίσεις τα πουκάμισα σε αυτά που θα φοράς καθημερινά στη δουλειά και σε αυτά που θα τα έχεις για πιο επίσημες περιπτώσεις. Τα πουκάμισα της δουλειάς όπως και να το κάνουμε εκτός από το ότι δεν τα προσέχεις πολύ, λίγο θα μαζέψεις τα μανίκια, λίγο θα πέσει μελάνι πάνω τους.

Για να μην κλαις λοιπόν τα χρήματα που ξόδεψες κάνε αυτό που σε είπα. Χρώματα όπως λευκό και γαλάζιο είναι αυτά που κυριαρχούν στον επαγγελματικό χώρο. Αν είσαι πιο τολμηρός βέβαια μπορείς να βάλεις και λίγο χρώμα στη μέρα σου.

7. Πουκάμισο με ύφασμα Chambray

κόκκινο αντρικό πουκάμισο με ύφασμα chambray

Το ύφασμα Chambray μοιάζει πολύ με το τζιν μόνο που είναι πιο μαλακό αφού είναι βαμβακερό. Είναι ιδανικό για κάθε μέρα αφού είναι αρκετά άνετο και ταιριάζει με το outfit σου όταν θέλεις κάτι πιο χαλαρό. Μπορείς να το συνδυάσεις με jean παντελόνι ή με παντελόνι τύπου chinos.

Εάν θέλεις να απογειώσεις το στυλ του συνδύασε το με σακάκι. Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορείς να το συνδυάσεις αυτό το πουκάμισο με τα πάντα.

8. Αντρικό κοντομάνικο πουκάμισο

κοντομάνικο αντρικό πουκάμισο

Σε πολλούς άντρες το κοντομάνικο πουκάμισο δεν είναι από τα αγαπημένα τους γιατί τους θυμίζει κάτι παλιομοδίτικο.Εάν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία των αντρών τότε να σου πω πως το κοντομάνικο πουκάμισο είναι από τα must- have στην ντουλάπα σου.

Για να δώσεις μια μοντέρνα νότα μπορείς να γυρίσεις τα μανίκια του πουκαμίσου και να αφήσεις ανοιχτό τον γιακά. Η επιλογή αυτού του look είναι ιδανική για μια βόλτα στην παραλία ή για καφέ με τους φίλους σου συνδυασμένο με σορτσάκι, βερμούδα ή τζιν παντελόνι.

 

9. Jean Πουκάμισο

jean αντρικό πουκάμισο

Το jean πουκάμισο είναι ένα κομμάτι που όχι απλά αξίζει να υπάρχει στην ντουλάπα σου αλλά θα το έχεις και για ζωή. Συνδυάζεται κυριολεκτικά με τα πάντα και μπορείς να το φορέσεις όλες τις ώρες της μέρας.

Ακόμη, μπορείς να συνδυάσεις με λευκό T-shirt και σκουρόχρωμο τζιν για μια βόλτα στην πόλη. Πραγματικά το τζιν πουκάμισο θα σου λύσει τα χέρια αφού εκτός από διαχρονικό κομμάτι, θα δείχνεις cool και άνετος σε κάθε σου εμφάνιση.

10. Λινό πουκάμισο

λινό αντρικό πουκάμισο ιδανικό για τις ζεστές μέρες

Το λινό πουκάμισο είναι ότι πρέπει όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει. Το λινό επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και να σε δροσίζει. Συνδυάζεται τέλεια με μία βερμούδα ή κάποιο σορτσάκι για τις καθημερινές σου εμφανίσεις που θέλεις να είσαι άνετος αλλά ταυτόχρονα και στιλάτος.

Επίλεξε κάποιο ανοιχτό χρώμα, όπως λευκό ή γαλάζιο ενώ θα βρεις σίγουρα και πιο μοντέρνες αποχρώσεις όπως ροζ, απαλό πράσινο ή κίτρινο. Μάζεψε τα μανίκια, φόρεσε το με ένα μακρύ παντελόνι και μοκασίνια και έτοιμος για την βραδινή βόλτα στο νησί.

11. Μπλουζάκι Polo

κόκκινο αντρικό πόλο μπλουζάκι

Θα μου πεις τώρα ότι δεν είναι πουκάμισο. Ναι αλλά έχει πολλές ομοιότητες με το πουκάμισο και είναι ιδανικό για σένα που δεν αντέχεις καθόλου το πουκάμισο. Το Polo μπλουζάκι λοιπόν είναι βαμβακερό, με γιακά και κουμπιά στο στήθος και πολλά από αυτά με ένα διακριτικό σχέδιο είναι ότι πρέπει για όλη τη μέρα, κάθε μέρα. Μπορείς να το φορέσεις με τα πάντα δίνοντας ότι style θέλεις.

Για παράδειγμα, φόρεσε το με μία αθλητική βερμούδα και αθλητικά παπούτσια για casual εμφάνιση μία καθημερινή μέρα στην πόλη ή με υφασμάτινη βερμούδα και sneakers για μία βραδινή έξοδο. Μπορείς επίσης να το φορέσεις με κοστούμι ή σκέτο σακάκι. Είναι ένα από τα κομμάτια που πρέπει να επενδύσεις σίγουρα αφού μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *