Έδεσσα: ΕΣΠΑ ένταξη του έργου για την αναβάθμιση του Κανναβουργείου!

Μία ακόμη τεράστια επιτυχία του Δήμου Έδεσσας στον τομέα των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είναι η ένταξη του έργου για την αναβάθμιση του Κανναβουργείου!
Ένα τεράστιο έργο 2.336.228,19 € που θα κάνει το Κανναβουργείο έναν πόλο έλξης για τον τουρισμό και μία εστία παραγωγής πολιτισμού!
Μέσα από το έργο, που προβλέπει και την παρουσία του ιδιωτικού τομέα, θα λειτουργεί επιδεικτικά ο εξοπλισμός και θα δημιουργηθεί χώρος για φιλοξενία συνεδρίων! Φυσικά, γίνονται τεράστιες παρεμβάσεις στα κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο.

Είμαι περήφανος που το φιλόδοξο, αλλά καλά οργανωμένο και δουλεμένο, σχέδιό μας για το συνολικό τουριστικό προϊόν της Έδεσσας παίρνει σάρκα και οστά:
• Σύνδεση της πόλης με τους Καταρράκτες, τους Μύλους και το Βαρόσι μέσα από την απομάκρυνση της περίφραξης του γηπέδου, του παλιού κλειστού και τη δημιουργία διαδρομών και χώρων ψυχαγωγίας.
• Φυσικά, θα προηγηθεί η κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Πασά Τσαΐρ με γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου και νέο κλειστό.
• Αξιοποίηση Μύλων με νέους επισκέψιμους χώρους.
• Αξιοποίηση οικίας Τσάμη στο Βαρόσι, ως χώρου ανάδειξης της τοπικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της ιστορίας μας.
• City branding και δράσεις ηλεκτρονικής προβολής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
Ετοιμάζουμε και νέες δράσεις – εκπλήξεις για τις λίμνες και τον ορεινό όγκο!

36188719_2146635182250182_3892421769650241536_o

 

Μέχρι τώρα έχουμε εξασφαλίσει πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ και θα αναμορφώσουν πλήρως το τουριστικό προϊόν της Έδεσσας, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη φυσιογνωμία της πόλης και δημιουργώντας προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας!
Δεν μένουμε μόνο σ’ αυτά!
Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Leave a Comment