Άργος Ορεστικο :Στο 4ο Φεστιβάλ Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, το κιθαριστικό σύνολο Apollon Guitar Ensemble

13da0042-d89d-4fe2-835f-c5276147475a

Στο 4ο  Φεστιβάλ Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού,  το κιθαριστικό σύνολο Apollon Guitar Ensemble

Μεγάλη τιμή για το διάσημο κιθαριστικό σύνολο Apollon Guitar Ensemble, η πρόσκλησή του στο 4ο Φεστιβάλ Μακεδονίας που διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στις 19 και  20 Απριλίου.

To Κιθαριστικό Σύνολο Απόλλων, είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα που έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών. Αποτελείται από σπουδαστές και Σολίστ από την περιοχή της Αττικής. Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Κιθαριστής, Γιώργος Γκόλγκαρης.

To   Apollon Guitar Ensemble  έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α

Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου – Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Μία ακόμη σημαντική συμμετοχή είναι του Συνθέτη – Κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου από την Πάτρα, Διευθυντή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πατρών που θα “ανοίξει” τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μαζί με το Βεροιώτικο Μουσικό Σύνολο ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας σε σύμπραξη με το Μουσικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών υπό την Διεύθυνση του Συνθέτη – Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα (Καλλιτεχνικού Διευθυντή Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας).

Στη διοργάνωση θα εμφανιστούν επίσης  η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ισίδωρου & Γιούλας Αντωνίου σε σύμπραξη με την Χορωδία “Ορεστίς”, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Κιθάρας Τάσου Ιωακειμίδη και ο σολίστ της Sony Classical – BMG Στέλιος Γκόλγκαρης.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το 2016, από το Ωδείο Απόλλων Καστοριάς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του Φεστιβάλ, είναι οι καταξιωμένοι Καστοριανοί κιθαριστές Ισίδωρος & Γιούλα Αντωνίου.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, με Ελεύθερη Είσοδο για όλους.

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...