ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΚΑΣ – ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ, ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ

18af31fd-437a-4b52-9073-ee9b1e0f691b

Μία εφ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας κ. Γιάννης Μανάκας στο oladeka.com

-Ο Πρόεδρος της IFF μίλησε για τη θετική τάση που διαμορφώνεται στους διεθνείς stars με τα γούνινα προϊόντα πολυτελείας καθώς και για την αποκάλυψη του στημένου φρικιαστικού video με το ρακούν που έγδαραν ζωντανό πληρωμένοι από την PETA κινέζοι (οι οποίοι ομολόγησαν μετανοιωμένοι).

-Ακούστε επίσης τον Γιάννη Μανάκα να μιλά για την αντιμετώπιση των antifur στην Ελλάδα όπου η παραπληροφόρηση το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί. Ποιος ο ρόλος των ελληνικών φορέων και τι μέλλει γενέσθαι.

-Πορεία των εκθέσεων, Hong Kong (η χειρότερη έκθεση), Milano (ανοδική πορεία), Πιάτιγκορσκ ή Πίτιγκορσκ όπου η αρχική μεγάλη επισκεψιμότητα της πρώτης μέρας προσγείωσε στο κλίμα της εποχής τις προσδοκίες τις επόμενες μέρες, αισιοδοξία για την έκθεση της Καστοριάς που έχει φέτος ιδανικό timing.

Θετική είδηση από την Αμερική όπου υπάρχει ήδη δασμός 10% στα κινεζικά γουναρικά με σοβαρή πιθανότητα να αυξηθεί στο 25% στο άμεσο επόμενο διάστημα.

-Πολύ καλή είδηση από την Κορέα. 300% αύξηση στην εισαγωγή έτοιμων γουναρικών με ένα ιδιαίτερο καθεστώς όπου τα προϊόντα που παράγονται εκεί, επιβαρύνονται με φόρο 28% εάν η τιμή πώλησης τους ξεπερνά τα 5.000 δολάρια. Αυτό οι κορεάτες έμποροι το αντιμετωπίζουν επιλέγοντας να εισάγουν γούνες από Ευρώπη (χωρίς φορολογική επιβάρυνση) και όχι να πουλήσουν ενδύματα εγχώριας παραγωγής.

-Ποιο το όφελος των διεθνών brands για το οποίο καταργούν τη γούνα. Πως το αντιμετωπίζει η IFF.

-FUR MARK, τι είναι πως λειτουργεί. Τι είναι η εταιρία CHECK POINT η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα FUR MARK.

-Γιατί οι αρμόδιοι του Πίτιγκορσκ προσπαθούν να προσελκύσουν Έλληνες γουναράδες στη Ρωσία. Το έλλειμμα ποιοτικού επιπέδου και η πιθανότητα να ανταγωνιστούν την Ελληνική γούνα.

-Ιντερνετ, ηλεκτρονικό εμπόριο και γούνα. Ποιοι δουλεύουν, τι κάνουν, τι πρέπει να προσέξουν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν ηλεκτρονικές πωλήσεις. Τι είναι το market place και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

-Δεν φεύγω από τη γούνα! Οριστική απάντηση του Γιάννη Μανάκα για τις φήμες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και τον ήθελαν να εγκαταλείπει ως επιχειρηματίας τη γούνα.

-Η ψηφοφορία για την απαγόρευση ή όχι της γούνας στη Νέα Υόρκη, ο αγώνας, η κρισιμότητα, τα budget για την υποστήριξη του αγώνα και η έκκληση για βοήθεια σε όλους τους γουνοποιούς του κόσμου. Τι ισχύει για μια φήμη περί ύπαρξης σχεδίου απαγόρευσης της γούνας στη Νέα Υόρκη για να εγκαταλειφθούν ιδιοκτησίες μεγάλου μεγέθους που κατέχουν γουνοποιοί και να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα τα υποτιθέμενα λόμπι που εμπλέκονται.

Κοινοποίηση:

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...