ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ;
Ενώ όλοι βλέπουμε ένα μεγάλο μέρος του λαού (άγνωστο πόσο μεγάλο) να τάσσεται ευθέως υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, εντούτοις, αυτό δεν μεταφράζεται σε ψήφους στην κάλπη και κανένα σχετικό κόμμα δεν μπορεί να εισπράξει αυτό το μεγάλο μέρος του λαού. Το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί και με την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτή αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές αυτόνομα. Γιατί;
Πολλές είναι οι αιτίες αυτού του φαινομένου. Μία εξ αυτών και η πιο σοβαρή, είναι το μετά. Είναι το οικονομικό μοντέλο που επαγγέλλονται τα κόμματα της δραχμής για το μέλλον μετά την έξοδο από το ευρώ. Όλα τα κόμματα της δραχμής είναι αριστερής κατεύθυνσης και στην ουσία προαναγγέλλουν ότι μετά την έξοδο από το ευρώ θα εγκατασταθεί ένα κρατικίστικο σοσιαλιστικού τύπου οικονομικό μοντέλο, το οποίο απέτυχε ήδη στην πράξη και ο κόσμος το απεχθάνεται. Αυτό, κατά την άποψή μας, κάνει αυτά τα κόμματα απωθητικά στη λαϊκή συνείδηση.
Έχει γίνει μια μεγάλη παρεξήγηση εδώ κι αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα. Η πλειοψηφία των πολιτών που θέλουν να βγούμε από το ευρώ δεν είναι ταυτόχρονα και αριστερής κατεύθυνσης. Αντίθετα θέλουν να χρησιμοποιηθεί το εθνικό νόμισμα για να δημιουργηθεί μια οικονομική ανάπτυξη με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι το κράτος, το οποίο έχει χρεοκοπήσει και έχει ταυτιστεί με ό,τι χειρότερο εκφράζει η κομματική πελατεία στην Ελλάδα. Για να το διαπιστώσετε αυτό, απλά ρωτήστε κάποιους συμπολίτες μας (που θέλουν έξοδο από το ευρώ), εάν ταυτόχρονα επιθυμούν και εγκαθίδρυση ενός κρατικιστικού οικονομικού μοντέλου και θα διαπιστώσετε τι συμβαίνει.
Με τα δεδομένα αυτά, ένα νέο κόμμα που θα προτείνει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά ταυτόχρονα θα εξαγγείλει ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και που ταυτόχρονα θα αφαιρεί τις εξουσίες από την παρασιτική ολιγαρχία και θα τις δίνει στην παραγωγική κοινωνική βάση, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες και ανακατανομή του πλούτου μέσα από το φορολογικό σύστημα, θα γινόταν πιο ελκυστικό και θα είχε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Πέτρος Χασάπης