Σπανούλης για Διαμαντίδη: “Τιμή μου που ήταν συμπαίκτης μου, αντίπαλος και φίλος”

SPANgiaOla_533_355
 Ο Βασίλης Σπανούλης… το πήρε μόνος του και όλοι δεν ήθελαν να σταματήσουν να τον ρωτούν γι’ αυτή την τρομερή σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.

Ο Σπανούλης δεν μαρτύρησε τι είπε στον Διαμαντίδη μετά το ματς, αλλά αργότερα στη NOVA τόνισε: “Μεγαλη τιμή που υπήρξα συμπαίκτης, αντίπαλός του και φίλος του”… Επίσης αν και ο Πρίντεζης έλεγε μετά το ματς ότι του τονίζει να μη διανοηθεί να φύγει από τον Ολυμπιακό, ο V-SPAN  δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον…

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου:

“Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα. Μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, αντιξοότητες, πανηγυρίσαμε για πρώτη φορά ένα πρωτάθλημα στην έδρα του ΠΑΟ, ενός μεγάλου αντιπάλου, μιας μεγάλης δύναμης σε Ελλάδα και Ευρώπη, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη σημάδια. Έγιναν τρομερά ματς. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε, ας μην μένουμε σε μία μερίδα ανθρώπων. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, έγιναν ματς σε καλές συνθήκες, ώρα να έρθουν μανάδες με παιδιά για να δουν τα ινδάλματα τους και να πάρουν ερεθίσματα, να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Αρχίσαμε δυνατά, ο ΠΑΟ έπαιζε έδρα του με τον κόσμο στο πλευρό του, ήμασταν δυνατοί πνευματικά στο πλάνο μας και τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Είχαν συμμέτοχη, έπαιξαν καταπληκτικά και αυτό δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Οι προπονητές έκαναν εξαιρετική δουλειά, άλλαξαν το γκειμ πλαν στο πρώτο ματς, έτσι έπρεπε να είναι, σε πολλά σημεία εξουδετερώσαμε τον Παναθηναϊκό και λειτουργήσαμε καλά ήμασταν συγκεντρωμένοι. Μέτα από 19 χρόνια κάναμε το ριπιτ και είναι μια χρονιά που τελειώνει με επιτυχία, γιατί αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Αφιερώνω τον τίτλο στον πάτερα του Πριντεζη, είμαστε φίλοι, έχουμε αδερφική φιλία, στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου, γιατί αντλώ δύναμη από αυτά, στον αδερφό μου και στη μητέρα μου, στους προέδρους της ομάδας που σε δύσκολες εποχές στηρίζουν την ομάδα και τη θέλουν ψηλά, στον προπονητή, στο σταφ στους συμπαίκτες μου, γιατί παίρναμε και δύσκολα τα βρίσκουμε, μαλώνουμε, τα βρίσκουμε, αυτή είναι η καθημερινότητα μας, όλοι βάζουν ένα λιθαράκι για την επιτυχία”.

Για το τι είπε στον Διαμαντίδη μετά το παιχνίδι: “Είναι κάτι προσωπικό κρατάω για τον εαυτό μου”.

Για το τελευταίο σουτ που πήρε: “Όποιος δεν ρισκάρει στο μπάσκετ και στη ζωή δεν μπορεί να πετύχει. Χρειάζεται να ξεφύγεις από τη λογική, ένιωθα καλά, ο προπονητής με εμπιστεύεται, οι συμπαίκτες μου το ίδιο και πήρα το σουτ”.

Για το αν θα συνεχίσει το μπάσκετ: “Είμαι μικρός για να σταματήσω, άσχετα εάν μερικοί με έχετε μεγαλώσει αρκετά. Κάποια πράγματα πρέπει να τα σεβόμαστε, να μην πετάμε τέτοιες κουβέντες, να σεβόμαστε τον Διαμαντίδη και οποιον παίκτη βοήθησε το μπάσκετ ψηλά. Δεν σημαίνει ότι ο Διαμαντίδης άμα έχει πιο κακά στατιστικά, ότι έχει γεράσει. Να λέμε ότι μεγάλωσε Έχω μεγάλο κίνητρο, πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Αυτά μονό στην Ελλάδα γίνονται. Άμα τελειώνει μια χρονιά με ένα τίτλο είναι καλό. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου μετά την οικογένεια μου. Είμαι ευλογημένος όσο με βαστάνε πόδια θα παίζω μπάσκετ είτε είμαι κάλος είτε όχι θα δώσω καρδιά και θα βοηθάω την ομάδα”.

Για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό: “Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε θα μιλήσω με τη διοίκηση, είναι ώρα πανηγυρισμών, χαράς ,ευτυχίας, έχω εξαιρετική σχέση όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε με τον δικό μας τρόπο”.

Για το πώς βίωσε τις νίκες με τα τρίποντα στο φινάλε: “Είναι ονειρικό αυτό το πράγμα, ό, τι καλύτερο θα μπορούσα να έχω φανταστεί. Στη ζωή, όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Όταν πέφτω στο κρεβάτι μου για ύπνο, πάντα ονειρεύομαι τέτοιες στιγμές. Ακόμα και αν έχανα 10 τέτοια σουτ, θα σούταρα και το 11ο”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν φίλος και συμπαίκτης με τον Δημήτρη. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία. Είμαι περήφανος για εκείνον. Του εύχομαι να μείνει κοντά στο μπάσκετ, γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους»”.

Για το τι είπε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο: “Ο κύριος Θανάσης πάντα μου εκφράζει το σεβασμό και την αγάπη του. Το ότι άλλαξα ομάδα δεν αλλάζει κάτι. Εγώ του είπα πως δεν έγινε ποτέ κάτι και μου είπε πως το ξέρει. Μας συνδέει μία σχέση σεβασμού. Τον σέβομαι πάρα πολύ και ήθελα να σιγουρευτώ πως ξέρει ότι δεν είχε γίνει τίποτα. Η ίντριγκα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής. Προσπαθούμε πάντα να μειώνουμε κάτι. Στην Ευρώπη μιλάνε για μεγαλεία, και εδώ μειώνουμε ο ένας τον άλλον. Ο καλύτερος να νικά. Ο καθένας σκίζεται για την ομάδα του και μέχρι εκεί. Πρέπει να σταματήσουμε να μειώνουμε κατορθώματα”.

 

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...