Ενέργειες του Δήμου για την τουριστική προβολή της Καστοριάς για το έτος 2016

kastoria_pan_s

Οι ενέργειες που προγραμματίζει ο Δήμος Καστοριάς  για την τουριστική προβολή για το έτος 2016 περιλαμβάνουν:

Η οικονομική κρίση έχει αναδείξει για άλλη μια φορά και πιθανώς περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τη μεγάλη σημασία και ουσιαστική συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία καθώς και τις πολλαπλασιαστικές θετικές επιδράσεις που έχει σε άλλους βασικούς τομείς της.

Λαμβάνοντας υπόψη τους κύριους πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Καστοριάς που είναι η γουνοποιία, ο τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη, κύριος στόχος του εγκεκριμένου προγράμματος τουριστικής προβολής είναι η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς με μια σωστά σχεδιασμένη στρατηγική, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος τουριστικής προβολή του Δήμου Καστοριάς είναι:

Η ανάπτυξη ποικίλων – ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και με την τοπική οικονομία.

Ο σχεδιασμός της αποδοτικότερης προβολής του Δήμου Καστοριάς και των Τουριστικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο για το 2016.

Μέσω του προσεκτικού σχεδιασμού ενός ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος να επιτευχθεί η διαμονή – διανυκτέρευση των επισκεπτών που είναι διερχόμενοι από την περιοχή (αυθημερόν επισκέπτες) και η παράταση του χρόνου παραμονής όσων διανυκτερεύουν στην Καστοριά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις τουριστικής προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και ενημέρωσης Το κόστος ανέρχεται σε 15.000 €

 

Αναλυτικά θα περιλαμβάνει

  • Δημιουργία και εκτύπωση 30.000 έντυπων θεματικών χαρτών (1 χάρτης πόλης και 2 θεματικοί χάρτες) της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου με σκοπό την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Καστοριάς
  • Δημιουργία πλάνου ηλεκτρονικής προώθησης για τη χρήση σύγχρονων μεθόδων ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ (Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (Destination Management).
  • Αξιοποίηση των social media για την αποτελεσματικότερη προβολή του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση δράσεων – εκδηλώσεων του Δήμου Καστοριάς.
  • Κατασκευή δημιουργικού για την τουριστική προβολή του Δήμου Καστοριάς
  • Προσεκτικά σχεδιασμένες καταχωρήσεις-διαφημίσεις στα έντυπα SER-FREE και Όμορφα Ταξίδια, περιοδικό ταξίδια του ΈΘΝΟΥΣ.
  • Καταχώρηση του Δήμου Καστοριάς στα ηλεκτρονικά μέσα (ιστοσελίδες, blog whatson.gr, www.rthess.gr, makthes.gr, omorfa taxiadia) για χρονικό διάστημα 6 μηνών και με τις εξής παροχές:

-Banner και παράλληλα μεταφορά στην ιστοσελίδα του Δήμου με link

-Αποστολή σε 10.000 email συνδρομητών των ηλεκτρονικών εκδόσεων

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *