Πικάντικα ρεβίθια στο φούρνο

50c249a57bb55e4635b355e3de99052d_L
Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε τα ρεβίθια, δοκιμάστε να τους τα δώσετε με τη μορφή αυτού του νόστιμου σνακ.

Έχετε παράπονο ότι τα παιδιά σας δεν τρώνε αρκετά όσπρια; Ίσως πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που τα μαγειρεύετε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δοκιμάστε να τους σερβίρετε τα όσπρια με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από τους παραδοσιακούς.

Αυτή η συνταγή για πικάντικα ρεβίθια στο φούρνο μπορεί, όχι μόνο να τα πείσει να φάνε αυτά τα θρεπτικά όσπρια αλλά και να απολέσει μια εξαιρετικά υγιεινή εναλλακτική πρόταση στα -συνήθως όχι και τόσο “αθώα”- αλμυρά σνακ που αγαπούν να τρώνε τα παιδιά όταν βλέπουν ταινία.

 

Υλικά

450 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα σε αλατισμένο νερό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβας)

60 γραμμάρια κίτρινο τυρί σκληρό τριμμένο (πχ παρμεζάνα)

1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και χοντρό αλάτι για το σερβίρισμα

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύτε το τυρί με τα μυρωδικά. Σε άλλο μπολ, ρίχνετε τα ρεβίθια, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε να λαδωθούν καλά. Προσθέτετε το μείγμα του τυριού και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα ρεβίθια στη λαμαρίνα και τα απλώνετε να μην πατάει το ένα πάνω στο άλλο. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκιννίσουν (περίπου 30-35 λεπτά) -στη μέση τα ανακατεύετε για να ψηθούν καλά από όλες τις μεριές. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά., αφού πασπαλίσετε με τον κόλιανδρο, το χοντρό αλάτι και αν θέλετε, λίγο τριμμένο τυρί ακόμα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...