14/10/2014: 10 χρόνια χωρίς τον Βλάσση Μπονάτσο

14/10/2014: 10 χρόνια χωρίς τον Βλάσση ΜπονάτσοΣαν σήμερα πριν από 10 χρόνια η αιφνίδια είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το πανελλήνιο, όχι μόνο για την πληθωρική προσωπικότητα του, αλλά και γιατί έσβησε νωρίς, έτσι…ξαφνικά.

Πολυπράγμων, με ευρηματικό χιούμορ, αστείρευτο ταλέντο, ασυμβίβαστος, ροκάς μα πάνω απ’ όλα αληθινός ο Βλάσσης Μπονάτσος κατάφερνε να μαγνητίσει το τηλεοπτικό κοινό με την ίδια ευκολία που μάγευε το συνομιλητή του, με μια φύση ανήσυχη που είχε την ατάκα και το πείραγμα, ως σήμα κατατεθέν.

Ο Βλάσσης, ο ηθοποιός , ο παρουσιαστής, ο performer γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1949.  Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας το μουσικό ροκ συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, που απογειώθηκε με το θρυλικό τραγούδι “Γαρύφαλλε-Γαρύφαλλε”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bd9ivcOroE0]

Πρωταγωνίστησε στην θρυλική θεατρική παράσταση “Εβίτα” στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Βλάσσης Μπονάτσος υποδύθηκε τον Τσε. Έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση Βίκτωρ Βικτώρια.

Με την Βουγιουκλάκη, εκτός από επαγγελματική, η σχέση του ήταν προσωπική και σταθμός στη ζωή του. Για περίπου 5 χρόνια έζησαν ένα μεγάλο έρωτα  και όταν τελείωσε, οι δύο τους παρέμειναν καλοί φίλοι, μιλώντας με σεβασμό κι εκτίμηση ο ένας για τον άλλο.

mponatsos-aliki

Ο Βλάσσης έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός  στο κοινό με την παρουσία του στη μικρή οθόνη . Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια, ενώ πολύ συχνά τον καλούσαν ως guest σε εκπομπές λόγου και σήριαλ.

Οι Απαράδεκτοι στο Mega ήταν ορόσημο στην τηλεοπτική του υπόσταση για να ακολουθήσει το  Vlass back στον ΣΚΑΙ, το Άλλα κόλπα στο Mega, το Με φόρα στον ΑΝΤ1, το Να η ευκαιρία στο Mega, τα οποία “απογείωσαν” το  άστρο του… γιατί ο Βλάσσης είχε τηλεοπτικό άστρο και όχι μόνο, το οποίο τον έκανε εξαιρετικά δημοφιλή!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-sGndgnrWok]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0aUQBt6JlyE]
Με τη Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη έζησε ένα μεγάλο ειδύλλιο το οποίο το 1996 οδήγησε στο γάμο, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν τη μοναχοκόρη τους Ζένια, ολοκληρώνοντας την προσωπική τους  ευτυχία.

mponatsos-martha-zenia

Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το Βλάσση, αφήνοντας τον να χαρεί την οικογενειακή του ευτυχία για μόλις 8 χρόνια αφού στις 14 Οκτωβρίου, του 2004 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο στις 5 τα ξημερώματα.  Οι γιατροί είπαν ότι ήταν ήδη νεκρός, όταν έφτασε. Νωρίτερα, είχε νιώσει δυσφορία, σύντομα έπεσε σε κώμα και πέθανε στο σπίτι του όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του Μάρθα Κουτουμάνου.

Η είδηση “έσκασε” σαν βόμβα το πρωί κι έκανε το γύρο των media. Rαδιόφωνα, internet, τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία μιλούσαν για την ξαφνική απώλεια  του.  Αρχικά οι γιατροί μίλησαν για ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο το πόρισμα της καθηγήτριας Χαράς Σπηλιοπούλου, που έκανε την ιατροδικαστική εξέταση, βεβαίωσε πως η αιτία του θανάτου του ήταν η αποφρακτική οιδηματώδης λαρυγγίτιδα. Ήταν 55 ετών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *