Όχι πια σεξ…

9b48df68a9b7aaf0b6d3e9a10c8de068_L

Ο στατιστικολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, David Spiegelhalter, διενήργησε μια μελέτη επάνω στις ερωτικές σχέσεις ζευγαριών ηλικίας 16 έως 64 ετών κατέληξε. Έως το 2030 δεν θα κάνουμε πια σεξ!

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα είναι αποκαλυπτικά. «Τα ζευγάρια είχαν κατά μέσο όρο πέντε σεξουαλικές επαφές το μήνα στη δεκαετία του 1990, μετά στη δεκαετία του 2000 μειώθηκαν στις τέσσερις και στο 2010 στις τρεις».

Δεδομένου αυτού του ρυθμού στη δεκαετία του 2030 το σεξ θα είναι είδος υπό εξαφάνιση και η αιτία του κακού δεν είναι άλλη από την υπερβολική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Η διαρκή χρήση των smartphones και των λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών, βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία των ζευγαριών και αυτό είναι μόνο η αρχή. «Πριν από μερικές δεκαετίες η τηλεόραση ήταν ο μόνος περισπασμός στην κρεβατοκάμαρα, και σημειωτέον δεν είχαν όλα τα ζευγάρια συσκευή σε αυτό το δωμάτιο, ενώ σήμερα τα έξυπνα τηλέφωνα και τα tablets μας συνοδεύουν παντού και νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι με όσα γίνονται στον κόσμο και με την καθημερινότητα των φίλων μας».

Η έντονη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοτώνει την ερωτική επιθυμία, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Το πρόβλημα όμως δεν οφείλεται αποκλειστικά στα tablet και τα smartphones. Η “μανία” με τις τηλεοπτικές σειρές και ο εθισμός που προκαλεί η προβολή τους και η συνεχής ενασχόληση των μέσων με αυτές, υποκαθιστούν την ερωτική διάθεση και μειώνουν το χρόνο που περνά ένα ζευγάρι στο κρεβάτι με όλες τις αναμενόμενες συνέπειες στην ερωτική του ζωή.

Η λύση είναι μια: Εξορίζουμε από την κρεβατοκάμαρα -και όσο είναι εφικτό από την καθημερινότητα στο σπίτι μας- τα κινητά τηλέφωνα, τις έξυπνες συσκευές και την τηλεόραση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *