Όλο το χρονικό του θανατηφόρου κυνηγετικού ατυχήματος στην Έδεσσα

agra
Το Σάββατο το πρωί η γουρουνοπαρέα από τον Άγρα Έδεσσας ξεκίνησε όπως συνήθως για το καθιερωμένο κυνήγι αγριόχοιρου που συνήθως γίνεται στην περιοχή Λύκων Έδεσσας. Η γουρουνοπαρέα του Άγρα όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Έδεσσας κ. Χρήστος Πισλίνας είναι υπόδειγμα κυνηγετικής παρέας. Μια παρέα που σέβεται τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγιού και κυρίως τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας (αποστάσεις μεταξύ των καρτεριών, πορτοκαλί γιλέκο κλπ).
“Η παρέα του Άγρα διασκεδάζει κάθε φορά που πάει στο κυνήγι. Το χαμόγελο και το καλαμπούρι είναι τα κύρια γνωρίσματα αυτής παρέας “ μας λέει ο Πρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Γιάννης Πολυχρόνης και συνεχίζει “Είναι μια παρέα που χαίρεσαι να είσαι μαζί τους. Το χαμόγελο είναι συνέχεια στα χείλη”
Ένα χαμόγελο που το Σάββατο 1η Οκτωβρίου χάθηκε από τα μέλη της παρέας του Άγρα. Χάθηκε από τον άδικο χαμό του 47χρονου Γιώργου Μπακύρτση.
Οι σκύλοι σήκωσαν τα γουρούνια τα οποία πέρασαν ανάμεσα από το καρτέρι του Γιώργου Μπαρκύρτσης και ενός άλλου μέλους της παρέας. Έπεσαν τουφεκιές και o Γιώργος Μπακύρτσης φώναξε ότι τα γουρούνια φεύγουν. Όταν συναντήθηκαν οι δυο κυνηγοί ο Γιώργος Μπακύρτσης λιποθύμησε. Αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Στη διαδρομή βρήκε τις αισθήσεις του αλλά λίγο έξω από το νοσοκομείο κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ihunt.gr ο 47χρονος Γιώργος Μπακύρτσης πέθανε από ένα μικρό θραύσμα που τον βρήκε στην κεντρική αρτηρία. Το θραύσμα πέρασε ανάμεσα από δυο πλευρά και σφηνώθηκε στην κεντρική αρτηρία. ΑΝ ο άτυχος άνδρας φορούσε ένα μπουφάν ή αν τον πετύχαινε το θραύσμα αυτό κάπου αλλού δεν θα πάθαινε απολύτως τίποτα.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς το θραύσμα αυτό προέρχεται από εξοστρακισμό της “μπάλας” σε κάποιο αντικείμενο. Ο άτυχος άνδρας δεν πέθανε γιατί κάποιος από την παρέα του τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε., αλλά γιατί εξοστρακίστηκε μια “μπάλα”, άλλαξε πορεία και βρήκε τον άτυχο κυνηγό στην κεντρική αρτηρία.
Όλα αυτά σύντομα αναμένεται να επιβεβαιωθούν και από την έρευνα που διεξάγει η αστυνομία.
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr