Ως και 40 km/h πιο γρήγορα στις στροφές τα νέα μονοθέσια F1

ferrari_f1_2017

Τα μονοθέσια F1 νέας γενιάς, με τις μεγαλύτερες πτέρυγες και τα φαρδύτερα λάστιχα σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2017, θα είναι ως και 40 km/h πιο γρήγορα σε κάποιες στροφές, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της FIA.

Οι αλλαγές αυτές θα κάνουν τα αυτοκίνητα ως και 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα ανά γύρο. Η αναβάθμιση αυτή στην ταχύτητα, δημιουργεί προβλήματα με τις προδιαγραφές ασφάλειας. Στις περισσότερες πίστες θα χρειαστεί να γίνουν επεμβάσεις σε συγκεκριμένες στροφές, στις εξόδους διαφυγής και στα μέτρα ασφάλειας. Μία από αυτές είναι και η Αυστραλία, η οποία θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν.

«Έχει ζητηθεί από όλες τις ομάδες να δώσουν στοιχεία από τις προσομοιώσεις τους με τα αυτοκίνητα νέων προδιαγραφών», αναφέρει ο Laurent Mekies, αναπληρωτής αγωνιστικός διευθυντής της FIA. «Περάσαμε αυτά τα δεδομένα στο δικό μας λογισμικό προσομοιώσεων. Και “τρέξαμε” σε κάθε πίστα της σεζόν. Είδαμε ότι η ταχύτητα διέλευσης από τις στροφές έχει αυξηθεί δραματικά. Ως και 40 km/h, στις γρήγορες καμπές. Υπό αυτό το δεδομένο, κάθε πίστα έχει λάβει από την Ομοσπονδία οδηγίες για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει».

Πηγή Motorsport

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *