Ψηφίστηκε σήμερα: Η Δανία απαγορεύει την εκτροφή βιζόν μέχρι το 2022 και σκοτώνει μέχρι και το τελευταίο μινκ

mink

Νέος νόμος ψηφίστηκε στη Δανία ο οποίος απαγορεύει την εκτροφή βιζόν μέχρι το 2022.

Ο νόμος που δημιουργεί τη νομική βάση για να σκοτωθούν όλα τα μινκ της χώρας, έχει πλέον εγκριθεί.

Το κοινοβούλιο της Δανίας υιοθέτησε σήμερα νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η εκτροφή βιζόν στη χώρα έως το 2022.

Έτσι, απαγορεύεται η εκτροφή μινκ στη Δανία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, και οι αρχές μπορούν τώρα να αποφασίσουν νομικά ότι και το τελευταίο μινκ της Δανίας πρέπει να σκοτωθεί.

Με τον νέο νόμο που υιοθετήθηκε από τους Δανούς βουλευτές σήμερα δημιουργείται επίσης αναδρομικά νομική βάση για την εντολή που δόθηκε τον Νοέμβριο από τις αρχές να σφαγιαστούν όλα τα βιζόν που εκτρέφονταν στη χώρα εξαιτίας των φόβων επιδείνωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Επιπλέον, είναι πλέον παράνομη η μεταφορά βιζόν από και προς τη Δανία ή η μεταφορά ανάμεσα σε εκτροφεία εντός της χώρας.

Με τον ισχύοντα νόμο, οι αρχές, με τη βοήθεια της αστυνομίας, θα είναι σε θέση να υποχρεώσουν την πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις βιζόν και μια παραβίαση του νόμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμο ή φυλάκιση για έως και έξι μήνες.

Η Δανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσε εντολή για τη σφαγή στις αρχές Νοεμβρίου όλων των βιζόν, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 17 εκατομμύρια, που εκτρέφονταν στη χώρα καθώς σε εκατοντάδες εκτροφεία αντιμετώπιζαν ξεσπάσματα του νέου κορονοϊού και οι αρχές εντόπισαν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μεταξύ των ανθρώπων.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...